2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ön is támogathatja Kispest egyik legrégebbi civil szervezetét

Főoldal>Közülünk>Ön is támogathatja Kispest egyik legrégebbi civil szervezetét
 
Írta: Szerk.
2020. március 19. 12:35
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogathatja nemzeti és helyi hagyományainkat is ápoló Kispesti Társaskört, Kispest egyik legrégebbi, polgári értékrendet valló civil szervezetét.
 
Az Egyesület idén is (március 20-án) is kiírja a kispesti gyermekek nyári táborozását fejenként 15 ezer forinttal segítő táborozási pályázatot, amellyel a Dr. György István jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból az utóbbi években több mint 500 kispesti gyermek tudott táborozni menni.
 
Értékalapú közösségkovácsolás
A Kispesti Társaskör fontos szerepet vállal nemzeti hagyományaink őrzésében is, hiszen 2017-ben, a kormány által meghirdetett Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében avatta fel a Málenkij robotra elhurcoltak emlékművét. Ugyancsak az emlékév keretében hiánypótló rendhagyó történelemórákat szerveztek a kispesti középiskolásoknak, amelyek témáját tekintve a rendszerváltozásig rejtve maradtak az emberek előtt. Az egyesület rendezésében bemutatták Hajduk Márta, a Kárpátaljai Tragédia című dokumentumfilmjét, amelyet a szovjet munkatáborok kegyetlenségeiről forgatott.
 
Keresztény hagyományaink ápolása során megemlékeztek a Reformáció 500. évfordulójára is, ahol az előadók érdekes előadással vezették be az érdeklődőket a XVI. században bekövetkezett vallási megújulás történetébe.
 
Kispest egyik legpatinásabb egyesülete rendszeresen részt vesz, nem egy esetben szervezője azoknak a rendezvényeknek, amelyek kiemelten fontos történelmi időszakok, események előtt állítanak emléket, ilyen például a már hagyományos, '56 hőseinek emléke előtt tisztelgő fáklyás felvonulás, a nemzeti összetartozást erősítő, valamint a kommunizmus áldozataira való megemlékezések.
 
Pezsgő közösségi élet
A jótékony gondolat rendszeres velejárója a Kispesti Társaskör programjaiknak, hiszen számos alkalommal szerveznek gyűjtést a jó ügyért az összejöveteleiken, amelyekkel segítettek már a Kispesti Mentőalapítványnak, de a fogyatékossággal élőkön, és rendszeresen támogatják a kispesti fogyatékossággal élőket, és családjaikat segítő ÉNO Gyöngyszemek Alapítványt is. 
 
Olyan szemléletformáló és már hagyománnyá vált eseményeket is megtalálhatunk a Kispesti Társaskör naptárjában, mint a Nego Kyokushin Karate Egyesülettel közösen szervezett Lakótelep Futás és Egészségnap, ahol tavaly több mint százan álltak rajthoz és még többen vettek részt az egyéb programokon. Rendszeresek a kirándulások is, legutóbb például Győrbe szervezett városnézést a Kispesti Társaskör, de korábban más magyar városokat, így Esztergomot is meglátogatták (képünkön).
 
 
A KTK háza táján rendszeresek a lakosságot segíteni kívánó kedvezményes vásárok, mint tavasszal a virág-, valamint hús és sajtvásár, ősszel a hagyma- és krumpli-, és télen pedig a fenyővásár. 
 
 
Fotók: Facebook
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.