2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Orbán Viktor 12 pontban foglalta össze a sikeres politika receptjét

Főoldal>Közélet>Orbán Viktor 12 pontban foglalta össze a sikeres politika receptjét
 
Írta: Szerk.
2022. május 19. 15:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián mondott beszédében úgy fogalmazott, Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük. Mint mondta, az ellenszer receptje, amellyel a kormánypártok zsinórban negyedik választási győzelmüket érték el, nyílt felhasználású, szabadon vihető.

Orbán Viktor a világ legjelentősebb konzervatív konferenciájának tartott CPAC Hungary vezérszónokaként elmondta, a magyar recept első pontja az, hogy „a saját szabályaink szerint kell játszani; győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat.

 

A miniszterelnök szavai szerint a második pont a nemzeti konzervatizmus a belpolitikában. A választók oldalán kell maradni: példaként felhozta, hogy mivel a magyar emberek nem akarnak illegális bevándorlókat, a kormány úgy döntött, felépíti a déli határkerítést és megállítja a migrációt.

 

A harmadik pont a nemzeti érdek a külpolitikában. Elmondta, az ukrajnai háború kapcsán a kormány célja a béke helyreállítása, nem pedig a háború folytatása, hiszen ez a mi nemzeti érdekünk. A nemzeti érdek az első.

 

Orbán Viktor negyedik pontként a média jelentőségéről beszélt. „A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudjuk bemutatni, ha van média, ami segít ebben” – fogalmazott, emlékeztetve arra, hogy a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik, éppen ezért tűnhet úgy, hogy a baloldali vélemény többségben van.

 

Az ötödik pont az ellenfelek szándékának leleplezése. „Már azelőtt napvilágra hozzuk mire készül a baloldal, mielőtt hatalomra kerülnének” – magyarázta, példaként említve a gyermekvédelmi népszavazást, amelyet végül valóban megtámadott a baloldal.  

 

A hatodik pontként a gazdaságról beszélt Orbán Viktor, akinek szavai szerint csak olyan gazdaságpolitikát lehet folytatni, amellyel minden választópolgár jól jár, így azok is, akik a baloldalra szavaztak.

 

Hetedik pont: ne szorulj szélre, hiszen az emberek nagy része nem kér a szélsőségekből.

 

A kormányfő nyolcadik pontként a mindennapos olvasást említette, hiszen ahogy fogalmazott, a bonyolult dolgok átadására és megértésére a könyveknél eddig nem találtak ki jobb dolgot.

 

„Legyen hited” – a kilencedik pont. A hit hiánya veszélyes, s „ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és a tetteiért felelnie kell majd az Úristen előtt, akkor úgy van vele, hogy bármit megtehet, ami a hatalmában áll.”

 

A tizedik pont a barátok keresésének fontossága a politikában. Mint mondta, azt kell keresni, hol vannak a közös pontok, nem pedig azt, hogy miben nem értünk egyet a másikkal.

 

Orbán Viktor tizenegyedik pontnak nevezte meg a közösségek építését; közösségek nélkül ugyanis nincsen konzervatív politikai siker.

 

Utolsó, tizenkettedik pontként az intézmények építéséről beszélt. Szavai szerint az intézmények generációkon át velünk maradnak, míg a politikusok jönnek-mennek”. Az intézmények mindemellett képesek intellektuálisan megújítani a politikát.

 

Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.