2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ősszel nyílik a KÖKI Terminál

Főoldal>Közélet>Ősszel nyílik a KÖKI Terminál
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. május 19. 14:23
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kulcsátadási ünnepség keretében vették birtokukba május 18-án a KÖKI Terminál üzleteinek bérlői a Kőbánya-Kispest metróvégállomásnál épülő új kereskedelmi és szabadidőközpontot, amely várhatóan ősszel nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A tervezett szeptemberi nyitásra megújul Budapest egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, és kialakul egy új, intermodális városközpont. Tegnap ünnepség keretében átadták a mintegy 60 000 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező kereskedelmi létesítmény bérleményeit a bérlőknek, hogy megkezdhessék üzleteik egyedi kialakítását.

 

A területen öt évvel ezelőtt vette kézbe az R-Co Zrt. a beruházás irányítását, eredményeképpen szeptemberre elkészülhet a főváros legújabb bevásárló-és szabadidő központja. A Kőbánya-Kispest metróvégállomás és környéke, közismert nevén KÖKI, a sajátos elhelyezkedése és forgalmi adottságai révén különleges lehetőséget kínált az építtetőknek. „A beruházás keretében ugyanis nemcsak egy bevásárlóközpont és irodaház épül, hanem azzal szervesen egybekapcsolódva jön létre a metró- és buszvégállomás és egy P+R parkoló is. A kereskedelmi és közösségi közlekedési funkciók ilyen szoros összhangban történő fejlesztésére, még nem volt példa Magyarországon” – mondta a május 18-i helyszíni sajtótájékoztatón László Márton, az R-CO Zrt. igazgatója.

 

A fejlesztés alapkoncepciója ezeknek az adottságoknak a figyelembevételével alakult: a tömegközlekedés kényelmesebbé tétele, az átmenő forgalom résztvevőinek minél teljesebb kiszolgálása az új bevásárló- és szabadidőközpont létesítésével. A beruházás integrálja az autóbusz pályaudvart a központi épületbe, a metróval érkezők pedig két gyalogoshídon juthatnak el a központi épületbe. A gépjárművel érkezőket 1 900 férőhelyes parkoló várja majd, míg a kerékpárral közlekedőknek külön kerékpártároló épül. A multifunkcionális épületben 7 000 négyzetméternyi irodaterület is létesül. 

 

A KÖKI Terminálban több mint 200 üzlet várja majd a látogatókat, a gyermekeknek egy különleges 1 500 nm-es játszóház épül, a tetőn pedig  kalandpark, nyilvános futópálya, mászófal, fittneszterem és műfüves focipálya létesül. Mindezek mellett helyet kapnak a hagyományos szolgáltató egységek is, mint például a posta és az ügyfélszolgálatok.

 

A KÖKI Terminál várhatóan idén ősszel nyit a nagyközönség előtt.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.