2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Polgármesteri túlsúly a médiában

Főoldal>Közélet>Polgármesteri túlsúly a médiában
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 16. 19:33
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Levélben kereste meg a Fidesz-KDNP frakcióvezetője Gajda Péter polgármestert, hogy saját hírein felül engedje megjelenni a Fidesz híreit is az önkormányzat weboldalán. Szathury Kolos azt írta: nem tartja etikusnak, hogy a weboldal csak a polgármester sikereként mutatja be a kispesti eredményeket. Dódity Gabriella polgármesterjelölt szerint a korábbi önkormányzati újság is teljesen megtévesztő.

Kifogást emelt a kispesti Fidesz-KDNP frakció vezetője az önkormányzat által működtetett honlap tartalma miatt. Szathury Kolos azt kifogásolta, hogy „az önkormányzat által finanszírozott honlap azt a látszatot kelti, mintha az a polgármester személyes oldala lenne és kampánycélokat szolgálna.” A frakcióvezető azt kérte, hogy a polgármester a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében a honlapon a képviselő-testület felét adó Fidesz-KDNP frakció híreinek megjelentetéséről gondoskodni szíveskedjen. Mint írta: „Megítélésem szerint a hírek alapjául az esetek túlnyomó többségében képviselő-testületi döntések szolgálnak, amely sikerekhez a Fidesz-KDNP frakció is nagyban hozzájárul. Ennélfogva nem tartom etikusnak, ha azokat valaki egy személy sikereként mutatja be a választópolgároknak, és a kispest.hu épp ezt a torz képet mutatja, ezáltal alkalmas a kispestiek megtévesztésére. Ugyan a sorok között fel-felbukkan egy-egy Fidesz-KDNP-s képviselő neve, de az összkép mégis azt sugallja, hogy az önkormányzati fejlesztések, beruházások csak és kizárólag a polgármesternek köszönhetőek.”

 

Megtéveszti a kispestieket

 

Nem csak az önkormányzat által működtetett weboldalon van polgármesteri túlsúly, hanem az önkormányzat korábbi lapjának teljes hasonmásaként megjelenő Gajda Péter által tulajdonolt újságban is – tudtuk meg Dódity Gabriella polgármesterjelölttől. Még ha jogilag talán nem is, etikailag mindenesetre aggályos, hogy a kispestiek azt gondolják, az önkormányzat lapját tartják a kezükben, miközben az a polgármester saját kampánykiadványaként funkcionál, így teljes mértékben alkalmas a kispestiek megtévesztésére. A lap megjelenésével kapcsolatban egyébként a Kispesti Fidesz-KDNP nyílt levelet írt Gajdának, hogy tisztázza az állítólagosan korábban az ő tulajdonában lévő, de tisztázatlan körülmények között egy magáncégnek átadott újság megjelenésének körülményeit.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.