2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Pro Urbe Budapest díjat kapott dr. György István

Főoldal>Közélet>Pro Urbe Budapest díjat kapott dr. György István
 
Írta: Szerk.
2016. november 21. 11:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Legmagasabb rangú fővárosi elismerést adta át Tarlós István főpolgármester dr. György István kormánymegbízottnak Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 143. évfordulója alkalmából, a Főváros Napján megrendezett ünnepségen. dr. György István Kőbánya és Kispest választókerületi elnöke is egyben, a nevéhez fűződik az Ady Endre út felújítása is.

A Pro Urbe Budapest díjat dr. György István Kőbánya polgármestereként, majd Budapest főpolgármester-helyetteseként a főváros érdekében több mint másfél évtizeden át végzett felelősségteljes és kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át.

 

Díjakat adott át Tarlós István a főváros napja alkalmából, a főpolgármester a Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta: a kitüntetettek munkáságukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel, morális érzékükkel Budapestet és a főváros közösségét szolgálják.

 

- A díjazottak jelentősen hozzájárultak a főváros fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A kitüntettek "jelek, akikhez igazodni lehet" - fogalmazott Tarlós István főpolgármester.  Mint mondta, a főváros hálás a díjazottaknak, amiért éveken, évtizedeken át kitartó munkával, hozzáállásukkal, hozzáértésükkel, tudásukkal alkottak, teremtettek. A kitüntetetteket nem az egyéni érdek motiválja, hanem a lelkiismeret és a tenni akarás a közjó érdekében.

 

- Mindennél inkább szükség van követhető és követendő, a jelennek tevékenykedő egyéniségekre, akik személyükben hitelesítenek értékeket, életutakat és életcélokat. A kitüntettek ilyen személyek – közölte a főpolgármester.

 

dr. György István kormánymegbízott Kispest és Kőbánya választókerületi elnöke is egyben, hozzáfűződik a kispesti Ady Endre út felújítása, amit még előző ciklusban főpolgármester-helyettesként valósított meg Kispesten. Emellett munkáját dicséri a Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása, a KÖKI Terminál épületében található P+R parkoló, a Derkovits utcában forgalomcsillapító intézkedések, és idén a jótékonysági koncertjének bevételéből hozzájárult az Eszterlánc Bölcsőde sószóbájának a kialakításához. 

 

 

- Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy Tarlós István főpolgármester úrtól Pro Urbe Budapest díjat vehettem át Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 143. évfordulója alkalmából. Nagyon köszönöm Főpolgármester Úrnak és a Fővárosi Közgyűlésnek az elismerést, amely illeti mindazokat is, akik akár Kőbányán, akár a Fővárosi Önkormányzatban segítették a munkámat, és hozzájárultak közös eredményeinkhez. Szívből gratulálok a többi díjazottnak is – mondta dr. György István miután átvette a díjat a Főváros napja alkalmából rendezett ünnepségen.

 

Budapest kormánymegbízottja 1990 és 2002 között Budapest X. kerületének polgármestereként tevékenykedett, 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés tagja, 2010-2014 között országgyűlési képviselő volt, és 2014. júniusig Budapest főpolgármester-helyettese volt, majd kinevezték Budapest kormányhivatalának az élére. Emellett Kispest és Kőbánya választókerületi elnöke. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.