2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rejtélyes hívások külföldi kamuszámokról

Főoldal>Közérdekű>Rejtélyes hívások külföldi kamuszámokról
 
Írta: Szerk.
2018. április 18. 10:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tucatszám csörögtek az elmúlt napokban a magyarok mobiljai. Ugandai, burundi, orosz, közép-afrikai és egyéb külföldi számokról érkeztek a hívások, hogy leakasszanak egy csomó pénzt a gyanútlan telefonálókról. Ne hívják vissza és ne vegyék fel!

A csalók több számot is használnak a lopáshoz. A hazai szolgáltatók folyamatosan monitorozzák, hogy a külföldi számok esetében nem tapasztalnak-e kiugró hívásszámot. Amint ilyet észlelnek, letiltják a telefonszám visszahívhatóságát, így a mostani esetben már az ügyfelektől érkező bejelentések előtt is észrevették, hogy valami gond van, és elkezdték letiltani a számokat. A napokban a hívásforgalomban megnőtt, így blokkolták a számokat a szolgáltatók, de csak ideiglenesen. Sajnos mindig lehetnek újabb számok, amelyekkel ugyanúgy megpróbálhatnak bennünket lehúzni.

 

Ezek voltak a leggyakoribb számok, amelyekkel próbálkoztak:

+25772335478

+14735077192

+256205441471

+79047298117

+79047298119

+23677800656

+382682239669

+883100294160

 

Hogyan működik a telefonos csalás?

Valószínűleg ismét egy wangiri csaláshullám érte el Magyarországot –vázoltaközleményében az egyik mobilszolgáltató. A kifejezés azt takarja, amikor nemzetközi telefonszámokról tömegesen indítanak hívásokat azért, hogy a tárcsázott szám visszahívja azt.Sokan már csak a "nem fogadott hívás" jelzést vették észre.

A csalók egy-egy visszahívás után több száz forintot is zsebre tehettek. Ha azt vesszük, hogy napi akár több ezerszer, vagy tízezerszer is telefonáltak, akkor az már elég szép kis summa.

 

 

Hogyan csinálják? Miután a csalók vettek maguknak néhány hívószámot, vélhetően listák alapján elkezdenek számokat megcsörgetni. Amikor a gyanútlan áldozat visszahívja a számot, kiépül a nemzetközi vonal és innentől egyetlen másodperc után is egy teljes perc díját vonják le a telefonról. A hazai szolgáltatók ezt az összeget a hívást továbbító első nemzetközi szolgáltatónak fizetik ki. Sokszor ez több szolgáltatón is végigmegy, míg mindenki leveszi a saját hasznát a hívástovábbításért.A csalók pedig egyezséget kötnek valamelyik láncszemmel, hogy a bejövő nemzetközi hívások továbbításáért szedett díj után részesedést kapjanak, hiszen ők intézik, hogy sok hívás fusson be.

 

A percdíjak nem éppen alacsonyak, a cikkünk elején említett országok esetében: Burundiba és Ugandába például egy nemzetközi hívás 319 forintba kerül, míg Szamoába és Grenadába már 599 forintot kell fizetnünk.

 

(Forrás, fotó: 24.hu)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.