2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Remény a Reménységnek

Főoldal>Közélet>Remény a Reménységnek
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 09. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára


Forráshiány miatt komoly nehézségekbe ütközik a Reménység Két Tanítási Nyelvű Keresztény Általános Iskola további működése. Most esély nyílt a fennmaradásra: ha az intézmény fenntartója a Katolikus Egyház lesz jövőre, akkor hosszútávú jövője biztosított.

Az intézmény 1992-ben alakult meg egy önkormányzati épületben az Ady Endre úton. Fenntartásáról az önkormányzattal együttműködésben létrehozott alapítvány gondoskodott mindezidáig, ám forráshiány miatt további működése napjainkra bizonytalanná vált.

Ékes Gábor, alpolgármester szerint az iskola missziós elkötelezettsége nem pótolható, ezért mindent meg kell tenni megmentéséért. Megkezdődtek a tárgyalások a Katolikus Egyházzal – mivel az itt tanuló gyerekek túlnyomó része katolikus vallású – annak érekében, hogy egyházi kezelésbe kerüljön a suli. Megtudtuk, Erdő Péter bíboros a kezdeményezést jó szívvel fogadta, és megtette a szükséges lépéseket az érdemi megbeszélések elkezdéséért. Amennyiben a tárgyalások eredménnyel zárulnak, és az iskola fenntartója a következő tanévtől már a Katolikus Egyház lesz, az iskola hosszútávú jövője minden bizonnyal biztosítva lesz.

Csernavay Jenő iskolaigazgató:

„Folynak a tárgyalások a Katolikus Egyházzal, biztosat várhatóan majd május végén fogunk tudni. Mivel az iskolánk ökomenikus – a 315 tanulóból 202 katolikus és 113 protestáns vallású – ezért kérésként fogalmaztuk meg a leendő egyházi fenntartó felé, hogy az eltérő felekezethez tartozó diákjaink hitoktatása biztosítva legyen a továbbiakban is.”

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.