2020. április 05., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendőrségi tanácsok

Főoldal>Krimi>Rendőrségi tanácsok
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. december 03. 09:13
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Decemberben a szép havas táj, az ünnepre való készülődés sok szép pillanattal szolgál mindannyiunk számára. Nem árt azonban felkészülni a hideg idő, és a vásárlás veszélyeire is, ebben kíván segítséget nyújtani a Kispesti Rendőrség.

Gépkocsival való közlekedésnél:

Szélsőséges időjárás viszonyok között nem biztonságos útnak indulni. Csak abban az esetben tegyék meg, ha meggyőződtek ( tv, rádió, ott lakóktól származó információk) arról, hogy az utazási célt biztonsággal el tudják érni. Ebben az esetben a következő tanácsokat fogadják meg:

A gépkocsi megfelelő műszaki állapotban legyen, és rendelkezzen a biztonságos téli üzemeléshez szükséges felszereléssel: téli gumiabroncs, hólánc, jégoldó, zároldó, hólapát, tartalék üzemanyag, ásó, homok stb.

Legyen továbbá az autóban: meleg takaró, kézilámpa, a mobiltelefonok legyenek feltöltött állapotban. Rendelkezzen megfelelő mennyiségű meleg itallal, tartalék élelmiszerrel! Kísérőtárssal utazzon, s a főútvonalakat válassza a mellékutak helyett! Ha hosszabb időt kénytelen álló gépjárművében tartózkodni, és fűti az utasteret, legalább 10 percenként szellőztessen, mivel a kipufogó gázok beszivároghatnak a légtérbe rosszullétet okozva

Mindig az útviszonyoknak megfelelően vezessen!

 

Bűnmegelőzés:

Megvásárolt ajándékot kocsiban ne hagyjunk, mert kifigyelik. Ilyen esetben valaki maradjon az autóban. Pénztárcába nagyobb összeget ne tegyünk, inkább kabátunk belső zsebeibe, több helyre helyezzük el. Bankkártya pin-kódját ne tegyük a bankkártya mellé. Sorbanállásnál figyeljünk a szorosan mögöttünk álló személyre. Bevásárlóközpontok étkezőjében a szék háttámláján ne helyezzünk el táskát, kabátot. Közterületen lévő karácsonyi vásárokon főleg elektronikai eszköz vásárlásánál számlával, jótállási jeggyel rendelkezzünk.

 

Földön fekvő, összeesett hajléktalan személy észlelése esetén kérjük, azonnal értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget!  

 

Rendőrség segélyhívó száma: 107

Mentők segélyhívó száma: 104

BRFK XIX. ker. Rendőrkapitányság ügyelete: 292-9262

címe: 1192 Budapest Ady Endre út 29. A kenyérszöveg ide jön...

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.