2020. október 30., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Soha nem látott egészségügyi fejlesztés kezdődik Budapesten!

Főoldal>Közérdekű>Soha nem látott egészségügyi fejlesztés kezdődik Budapesten!
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 22. 15:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megújulnak a budapesti és pest megyei kórházak, valamint egészségügyi intézmények az idén kezdődő Egészséges Budapest Programnak köszönhetően. A korábbi évek 500 milliárdos vidéki egészségügyi fejlesztéseit követően ezúttal 700 milliárd forintot fordítanak fővárosi és pest megyei intézményekre, ennek köszönhetően nem csupán a körülmények, de az ellátás is javulni fog. A kormány összességében
több száz milliárdot fordít az ágazatra, ez a legnagyobb fejlesztés a rendszerváltozás óta.

Megújulnak az épületek, sőt, új épülettömböket alakítanak ki, megkezdik az informatikai rendszer fejlesztéseit, illetve bővítik az eszközparkot is abban a közel 40 intézményben, amelyben még idén elkezdődnek a felújítási munkálatok. 17 budapesti és 6 pest megyei intézményre összesen 22 milliárd forintot költ a kormány, de az idén összesen erre fordított 40 milliárd forint fennmaradó részét is kisebb beruházásokra szánják. Annál is inkább, mert a korábban már sokat emlegetett, úgynevezett szuperkórházak kiépítését 2019-ben elkezdik, és 5 év alatt szeretnék befejezni. Összességében, a következő évekre tervezett, várhatóan 700 milliárd forintos ágazati beruházásnak köszönhetően csaknem 4 millió ember ellátása javul majd. Ez Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése lesz.

 

A vidéki kórházak már megújultak

 

Eddig 500 milliárd forintot fordítottak a vidéki egészségfejlesztési programra, amelyből 77 kórház, 54 rendelőintézet és majdnem 100 mentőállomás újult meg. Utóbbiból egyébként 30 új is épült, hogy minden térségbe maximum 15 perc alatt kiérhessen a segítség. Ezen kívül 23 új rendelőintézetet is építettek országszerte – erről Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt budapesti sajtótájékoztatóján, ahol egyebek mellett azt is elárulta, hogy az 5 évvel ezelőtti adatokhoz képest 400 milliárd forinttal többet kapnak az egészségügyben dolgozók. Ezen felül ösztöndíjakkal is segítik a fiatalokat, illetve több 10 milliárd forintot költenek a Semmelweis Egyetem beruházására, 7 milliárd pedig a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi ellátására jut.

 

2010 előtt más volt a helyzet

 

A főváros történetének legnagyobb fejlesztése kezdődik az emberek biztonsága érdekében – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke, aki szerint ezek az intézkedések helyrehozhatják a 2010 előtti kormány rossz döntéseit, mint például a 600 milliárd forintos egészségügyi elvonást. Az előző vezetés akkor is lopott, amikor fejlesztett – mondta el a választmányi elnök, aki hozzátette: ennek köszönhető a kórházak eladósodása, az eszközbeszerzések elmaradása és, hogy nem kaptak kellő figyelmet valamint megfelelő anyagi elismerést ezen ágazat dolgozói.

 

A Gyurcsány-kormány idején 7, míg most több mint 200 kiemelt kormányzati beruházást tudhat magáénak a főváros – ennek köszönhetően hazugságnak tarja Kocsis Máté az ellenzék azon állításait, hogy ők többet tettek volna Budapestért, mint a jelenlegi kormány. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.