2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ed65a19676f4.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.72b5d4e2d8e7.jpg]

Taekwondo edzésekkel fejlesztik a sérült gyermekeket

Főoldal>Kölyök>Taekwondo edzésekkel fejlesztik a sérült gyermekeket
 
Írta: Szerk.
2021. április 30. 13:09
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Testi és szellemi képességek fejlesztése, önuralomra nevelés, közösségé formálás – a többi közt ezeket kínálja a Gyöngyszemek Alapítvány taekwondo foglalkozása, melyre elsősorban értelmükben sérült kispesti fiatalok jelentkezését várják. A szervezők elhivatottságát jelzi, hogy az edzéseket a sportág kiemelkedő hazai alakjai tartják.

Bő két éve, hogy a Gyöngyszemek Alapítvány sportfoglalkozásainak keretében taekwondo (koreai eredetű harcművészeti ág – a szerk.) edzéseken is részt vehetnek kispesti, javarészt értelmükben sérült gyermekek, akik ez idő alatt testi és szellemi képességeiket tekintve is sokat fejlődtek.

 

Mint azt Oldal Brigitta, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, a harcművészeteknek ezen ága kiemelkedően alkalmas a gyermekek fejlesztésére, különös tekintettel a részképesség-zavaros fiatalokra. „Ők mind az írással, mind pedig az olvasással, így a szövegértelmezéssel is komoly problémákkal küzdenek. A pedagógusoknak általában nincs idejük, se türelmük, hogy külön foglalkozzanak velük, a szülők pedig gyakran fel sem ismerik, illetve nem is akarják elismerni, hogy a gyermekkel probléma van” – magyarázta.

 

Mint mondta, a gyengébb képességű fiatalok sok esetben válnak a többiek „céltáblájává”, ezért fontos, hogy részesei lehessenek egy olyan közösségnek, melyben az agresszió semmilyen formája nincs jelen. Annál is inkább, mivel a szóban forgó edzés résztvevőit nem verekedni szeretnék megtanítani, sőt. „A taekwondo szigorú szabályait szem előtt tartva az önfegyelemre neveljük őket, megértetve velük azt, hogy milyen súlyos következményekhez vezethet, ha verekedésbe keverednek” – folytatta Oldal Brigitta, aki elárulta: lassan két éve, hogy ő maga is elkezdett egy edzői képzést, mely elvégzését követően ő is foglalkozik majd a gyerekekkel.

A képzés részleteivel kapcsolatban elmondta: a foglalkozások a járványhelyzet okozta kényszerszünetet követően a XVIII. kerületi Lakatos úti lakótelepen folytatódnak május 11-től, s hetente két másfél órás alkalmat jelentenek majd. Az edzéseket Papp András, a sportág egyik legkiemelkedőbb magyarországi alakja tartja, rajta kívül pedig több neves edző is jelen lesz időszakosan a foglalkozásokon, így például Patakfalvy Miklós, akinek kulcsszerepe volt a taekwondo hazai meghonosításában.

 

„A sérült gyermekek mellett kisebb létszámban, de ép fiatalok jelentkezését is várjuk. Az edzéseinken a sportág alapjai kiválóan elsajátíthatók, ha pedig valaki kiemelkedő tehetségéről tesz tanúbizonyságot, annak segítünk a tovább lépésben” – tette hozzá az alapítvány elnöke, akinek nagy álma, hogy a szárnyaik alatt fejlődő sérült fiatalok idővel akár a parailimpiára is eljuthassanak.

 

Az edzésre a Gyöngyszemek Alapítvány közösségi oldalán feltüntetett elérhetőségeken lehet jelentezni. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.