2020. február 28., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Takargat valamit a baloldal a Közpark-sikkasztás ügyében?

Főoldal>Közérdekű>Takargat valamit a baloldal a Közpark-sikkasztás ügyében?
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 12. 08:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sem Bán Zoltán, a Közpark Kft. ügyvezetője, sem az MSZP-s képviselő, Lackner Csaba, a cég Felügyelő Bizottságának elnöke nem hajlandó érdemben válaszolni, hogy miképp fordulhatott elő, hogy tudtuk nélkül a Közpark pénzügyi dolgozója a gyanú szerint hónapokon keresztül, fiktív számlák alapján közel 44 millió forintot sikkasszon el. Takargatnak valamit?

Március óta nyomoznak a Közpark Kft-nél sikkasztás gyanúja miatt, de máig nem adtak egyértelmű választ az illetékesek arról, hogyan fordulhatott elő, hogy hónapokon keresztül zavartalanul sikkaszthatott el több tízmillió forintot a cég munkatársa. Bán Zoltán ügyvezető válaszra sem méltatta kérdésünket, hogy ő, mint a Közpark Kft. felelős vezetője miért nem szerzett korábban tudomást, hogy beosztottja, a Közpark pénzügyi dolgozója a gyanú szerint közel fél éven keresztül, 66 fiktív és teljesítési igazolás nélküli számla alapján 43,5 millió forintot utalt el a cég számlájáról. Annyit írt, hogy nyomozás van folyamatban, ezért nem adhat felvilágosítást.

 

Valós beszámoló?

A Közpark Kft. éves beszámolójában egyébként maga Bán Zoltán azt írta: az önkormányzati támogatásként kapott összeget a képviselő-testület által kijelölt célokra használta fel, és azok felhasználása, bizonylatolása szakszerűen történt. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető, a kormánypártok polgármesterjelöltje a képviselő-testületi ülésen a Közpark Kft. beszámolójának tárgyalásakor megkérdezte, a nyomozás tükrében hogyan tartalmazhat valós adatokat az éves beszámoló, és a képviselőket miért nem tájékoztatták a valótlan tartalmú számlák gyanújáró és a nyomozás tényéről? Lackner Csaba (MSZP), a Felügyelő Bizottság elnöke azt válaszolta, szerinte a beszámoló rendben van. A korábban rasszista botrányba keveredő szocialista képviselő kérdéseinkre válaszolva arra hivatkozott, hogy amikor a felügyelőbizottság megtudta, akkor a rendőrségi nyomozás folyamatban volt. Egyébként az FEB – az általa leírtak alapján – évente egyszer ülésezik, és, hogy szerződéseket, számlákat és teljesítési igazolásokat  ritkább esetekben, konkrét gyanú vagy bejelentés alapján vizsgál a bizottság.

 

Fiktív számlák és uzsorakamat is beárnyékolja Gajda Péter emberét

Fiktív számlák miatt került reflektorfénybe a Bán Zoltán vezette Közpark Kft. 2011 márciusában is. Akkor ugyanis a gyanú szerint akkora mennyiségű síkosságmentesítőt vásároltak, amivel három Kispestnyi területen is el lehetett volna végezni ezt a feladatot. A sót azonban sokáig nem találták, majd egyszer csak előkerült, és az ügyet később lezárták.

 

Ezek után felmentették Bán Zoltánt, majd a 2014-es önkormányzati választást követően Gajda Péter (MSZP) visszahívta őt a Közpark Kft. élére, noha ő maga is beismerte, a 2011-ben megválasztott Hunya Richárd akkori cégvezető jó színvonalú munkát végzett. Nem sokkal később, 2015-ben pedig újabb nyomozás kezdődött a Közparknál. A gyanú szerint uzsorakamatra adtak hitelt a Közpark közmunkásainak, emiatt a rendőri tettenérés alkalmával hat embert előállítottak a Közpark Kft. épületéből. Bán Zoltán akkor azt állította, hogy a cég egyik vezetője sem érintett az ügyben, mivel az uzsorázást egy közmunkás követte el…

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.