2023. június 05., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tanulóközpontú új Nemzeti alaptanterv készülhet

Főoldal>Közérdekű>Tanulóközpontú új Nemzeti alaptanterv készülhet
 
Írta: Szerk.
2017. április 10. 11:28
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Plusz egy évfolyam hidalhatja át a jövőben az óvoda és az iskola közötti szakadékot, amely az alapkészségek fejlesztését szolgálná. De megkezdődött az új Nemzeti alaptanterv szakmai egyeztetése is.

Az alapkészségek fejlesztését szolgálná, de egyben az óvoda és az iskola közötti szakadékot is áthidalná az a plusz egy évfolyam, amelynek bevezetését támogatni fogja a kormány – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A köznevelési kerekasztal ülése után tett beszámolóban hangsúlyozták, hogy az általános iskola első osztálya feletti évfolyamokat nem érintené a változás.

 

Ezzel párhuzamosan márciusban a teljesen új szemléletű Nemzeti alaptanterv (Nat) szakmai egyeztetése is megkezdődött, amelynek központjában a gyermek, a tanuló állna – jelentette be Csépe Valéria kormánybiztos. A jelenleg hatályos alaptantervben is sok jó elem van, ám hozzá kell igazítani azt a munka világának aktuális elvárásaihoz és kihívásaihoz. Ez azt jelenti – magyarázta a kormánybiztos –, hogy már nem elsősorban tantárgyakban, hanem műveltségterületekben kell gondolkozni, amelyek az ismeret, a tudás és a készségek köré szerveződnek. Ahogy fogalmazott: meg kell tanítani tanulni a gyermekeket, ám az ismeretközpontúság nem azt jelentené, hogy csökkenteni kell a tananyagot, hanem azt, hogy életkor és műveltségterület alapján át kell szervezni az ismeret és a készség arányait. A kormány versenyképes iskolákat szeretne, amelyek olyan tanulókat bocsátanak ki, akik alkalmazkodni tudnak a munkaerőpiac változó elvárásaihoz.

 

Szükség van a pedagógusképzés és -továbbképzés felülvizsgálatára is, ami szemléletbeli és jogszabályi változásokat egyaránt jelent majd. Egységessé tennék a felső tagozatban oktató és a középiskolai tanárok képzéseit, kiemelt hangsúlyt fektetve a pedagógiai, pszichológiai és szakmódszertani területekre. A továbbképzéseket a felsőoktatási intézményekhez szeretné telepíteni a kormány.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.