2018. szeptember 25., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (34)
július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Társadalmi egyeztetés, felújítás és pótló járatok az M3 vonalán

Főoldal>Közérdekű>Társadalmi egyeztetés, felújítás és pótló járatok az M3 vonalán
 
Írta: Szerk.
2017. február 23. 11:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Három főütemben újítják föl az M3-as metróvonalat a főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházásaként. Az első főütem várhatóan 2017 nyarán kezdődik, amely a vonal déli harmadát, azaz a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszt érinti.

A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja az M3-as metróvonal - a jelenlegi tervek szerint - 2017 nyarától induló rekonstrukciójához kapcsolódó, a Kőbánya-Kispest - Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendre vonatkozó javaslatait. A BKK részletesen, térségekre lebontva, interaktív, térképes felületen mutatja be mobilitási javaslatait, amelyekre március 7-ig (keddig) várja az utasok, a fővárosban közlekedők észrevételeit, hozzászólásait a http://bkk.hu/te/m3-del oldalon.

 

A metrófelújítás a jelenlegi tervek szerint 2017 nyarán kezdődik, a rekonstrukció három főütemben történik. Elsőként a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. A felújítás alatt az M3 szerelvényei Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között járnak, onnantól pedig pótlóbuszok indulnak Kőbánya-Kispestig. Azonban lesznek olyan esti, éjszakai vagy hétvégi időpontok, amikor a teljes vonalon csak pótlóbusszal lehet közlekedni. A BKK a várható forgalmi átrendeződésekkel kapcsolatban pedig minden lakótérségre mobilitási tervet dolgozott ki:

 

Gloriett lakótelep térsége

 

Új, 194E jelzésű gyorsjárat köti majd össze a lakótelepet a Nagyvárad térrel, ezzel fenntartva a térség kedvező közlekedési kapcsolatát a belvárossal. A metró gyors elérése érdekében az új járat elkerüli a kispest-kertvárosi és a wekerletelepi útvonalat, a Nagyvárad térről a Népliget és a Határ út csomópontok érintésével az Ady Endre úton és a Havanna-lakótelepen át éri el a Gloriett lakótelepet. A 194E gyorsjárat a Határ út és a Havanna-lakótelep között nem áll meg. 

 

Kispest-Kertváros térsége

 

A BKK és az elővárosi buszokat üzemeltető Volánbusz úgy tervezi a térség gyors belvárosi kapcsolatát kialakítani, hogy a metróvonalat jelenleg is a leggyorsabb útvonalon elérő – a Nagykőrösi úton közlekedő elővárosi 84E, 89E és 294E – járatok a Gyáli úton át a Nagyvárad térig, az M3-as metró ideiglenes végállomásáig közlekednek és onnan is indulnak.

 

Wekerletelep térsége

 

A térségből a belváros az M3-as metróval, illetve a nagykörúti kapcsolatot biztosító 99-es járattal is elérhető. Az M3-as metró pótlása miatt a metró vonalát elkerülő, Blaha Lujza téri kapcsolatot biztosító buszjárat szerepe felértékelődik. Ehhez igazodva a BKK a 99-es járat kínálatának bővítését tervezi. Az érintett lakótérségből a Határ út csomópont változatlanul elérhető, ahol a metrópótló buszokra is át lehet szállni.

 

forrás: bkk / kispest.info

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.