2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Térfigyelő kamerát kap az Árpád utca

Főoldal>Közélet>Térfigyelő kamerát kap az Árpád utca
 
Írta: Szerk.
2017. július 17. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Biztonságosabbá válhat az Árpád utca és Zalaegerszeg utca környéke, mert hamarosan telepítik a térfigyelő kamerákat. Egy tavaly novemberi fideszes képviselői indítvány után ugyanis a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság megszavazta a térfigyelő hálózat bővítését.

Fellélegezhetnek a környékbeliek, hiszen a biztonságuk érdekében hamarosan telepítik a térfigyelő kamerát az Árpád utca Zalaegerszeg utca kereszteződésébe. A környéken élő végsők elkeseredésükben tavaly már aláírásgyűjtésbe kezdtek, mert sötétedés után féltek kimenni az utcára, ugyanis rendszeresek voltak a zaklatások, a hangoskodás, késelés, volt, aki inkább eladta a házát és nyugodtabb környékre költözött. Dódity Gabriella (FIDESZ-KDNP) képviselőt indítványára az önkormányzat szakvéleményt kért a kerületi Rendőrkapitányságtól is, akik indokoltnak tekintették a kamerarendszer kiépítését a környéken, így a júniusi Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottsági ülésen megszavazták az indítványt. Jó hír, hogy az Árpád utcán kívül több mint 10 helyre telepítenek kamerarendszert, egyebek mellett a Nagykőrösi út valamint az Ady Endre út több pontjára, a Vásár tér – Pákozd utca, Petőfi utca – Zalaegerszeg utca, Puskás Ferenc utca – Temető köz, a Városház tér – Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, a Méta utcában, a Vas Gereben utcában, a KÖKI Terminál buszfordulójába valamint a Shopmarkt melletti területre is.

 

A kerület közbiztonsága évek óta téma, 2014-ben Dódity Gabriella (FIDESZ-KDNP) polgármesterjelöltként javasolta, hogy a térfigyelő rendszer korszerűsítésével, a rendőrségnek adott nagyobb támogatással, több járőröző rendőrrel és a járási hivatallal közösen szervezett rendőrségi razziákkal javítani lehetne a kerület közbiztonságán.

 

– Kispesten jelenleg mintegy ötven térfigyelő kamera van, ebből átlagosan 10 nem működik. Több közülük elavult, ráférne a korszerűsítés. Egy ember figyeli a kamerák képét, ami szintén kevés, több rendőrt kellene erre foglalkoztatni. A kispesti térfigyelő rendszer akkor lehet hatékonyabb, ha többet fordít rá az önkormányzat. Felül kell vizsgálni és optimalizálni kell az egész rendszert – mondta akkor Dódity Gabriella. A helyzet azonban azóta sem változott, de legalább bővítik a hálózatot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.