2018. június 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Térfigyelő kamerát kap az Árpád utca

Főoldal>Közélet>Térfigyelő kamerát kap az Árpád utca
 
Írta: Szerk.
2017. július 17. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Biztonságosabbá válhat az Árpád utca és Zalaegerszeg utca környéke, mert hamarosan telepítik a térfigyelő kamerákat. Egy tavaly novemberi fideszes képviselői indítvány után ugyanis a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság megszavazta a térfigyelő hálózat bővítését.

Fellélegezhetnek a környékbeliek, hiszen a biztonságuk érdekében hamarosan telepítik a térfigyelő kamerát az Árpád utca Zalaegerszeg utca kereszteződésébe. A környéken élő végsők elkeseredésükben tavaly már aláírásgyűjtésbe kezdtek, mert sötétedés után féltek kimenni az utcára, ugyanis rendszeresek voltak a zaklatások, a hangoskodás, késelés, volt, aki inkább eladta a házát és nyugodtabb környékre költözött. Dódity Gabriella (FIDESZ-KDNP) képviselőt indítványára az önkormányzat szakvéleményt kért a kerületi Rendőrkapitányságtól is, akik indokoltnak tekintették a kamerarendszer kiépítését a környéken, így a júniusi Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottsági ülésen megszavazták az indítványt. Jó hír, hogy az Árpád utcán kívül több mint 10 helyre telepítenek kamerarendszert, egyebek mellett a Nagykőrösi út valamint az Ady Endre út több pontjára, a Vásár tér – Pákozd utca, Petőfi utca – Zalaegerszeg utca, Puskás Ferenc utca – Temető köz, a Városház tér – Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, a Méta utcában, a Vas Gereben utcában, a KÖKI Terminál buszfordulójába valamint a Shopmarkt melletti területre is.

 

A kerület közbiztonsága évek óta téma, 2014-ben Dódity Gabriella (FIDESZ-KDNP) polgármesterjelöltként javasolta, hogy a térfigyelő rendszer korszerűsítésével, a rendőrségnek adott nagyobb támogatással, több járőröző rendőrrel és a járási hivatallal közösen szervezett rendőrségi razziákkal javítani lehetne a kerület közbiztonságán.

 

– Kispesten jelenleg mintegy ötven térfigyelő kamera van, ebből átlagosan 10 nem működik. Több közülük elavult, ráférne a korszerűsítés. Egy ember figyeli a kamerák képét, ami szintén kevés, több rendőrt kellene erre foglalkoztatni. A kispesti térfigyelő rendszer akkor lehet hatékonyabb, ha többet fordít rá az önkormányzat. Felül kell vizsgálni és optimalizálni kell az egész rendszert – mondta akkor Dódity Gabriella. A helyzet azonban azóta sem változott, de legalább bővítik a hálózatot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.