2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több éves csúszással, de megvalósulhat a jobboldal javaslata

Főoldal>Közélet>Több éves csúszással, de megvalósulhat a jobboldal javaslata
 
Írta: Szerk.
2020. december 14. 10:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Két éve leszavazta, most mégis – saját ötletként tálalva – multifunkciós ovi-sport pályákat építene a baloldali városvezetés két kispesti óvodában, a Gyöngykagylóban és Napraforgóban. Az ötletet 2018-ban Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő javasolta, miután egyeztetett az óvodák vezetőivel, akik támogatták a kezdeményezést.

Több mint két éve javasolta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, hogy a lehető legtöbb kispesti óvodában létesüljenek multifunkciós ovisport pályák, ahol a kicsik játékos formában több sportággal is megismerkedhetnek. Ennek érdekében egyeztetett Molnár Andreával, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökével is. De hiába javasolta a pályák építéséhez 10 millió forint elkülönítését a Fidesz-KDNP, a baloldali városvezetés lesöpörte az asztalról. Most pedig saját ötletként állnának neki a megvalósításnak, ám csak két óvodában, a Gyöngykagylóban és a Napraforgóban.

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) miután javasolta, hogy létesüljenek a kispesti óvodákban is multifunciós sportpályák, egyeztetett Molnár Andreával, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökével is. A városvezetés akkor lesöpörte a kezdeményezést, most saját ötletként tálalják

 

– Örülök, hogy végre a városvezetés is fontosnak tartja, hogy a kispesti ovisok is hasonló pályákon tornázhassank, játszva fejlődhessenek, hiszen amikor mini igényfelmérést végeztem az óvodavezetők körében, mindenki nagy örömmel támogatta a pályák telepítésének ötletét. Az viszont szomorú, hogy amikor két évvel ezelőtt fejlesztéspolitikai tanácsnokként javasoltam ugyanezt, akkor az volt a válasz, ez a konstrukció drága megnézik, mennyiből tudná elkészíteni ugyanezeket a pályákat a Közpark Kft., de ígéretük feledésbe merült - mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki korábban fejlesztéspolitikai tanácsnokként felmérte a kispesti óvodák és bölcsődék állapotát, és több udvaron szomorú állapotokat tapasztalt.

Az Ovi-Foci, Ovi-Sport Programot működtető Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elődjét az Aranycsapat legendás labdarúgója, Buzánszky Jenő alapította. Célja, hogy országszerte, illetve a határokon túli magyarlakta településeken a közszféra támogatásával és magántőke bevonásával biztosított legyen a program elindítása. Ennek keretében az óvónőket külön oktatás során felkészítik, hogy a 6x12 méteres pályákon játékos formában oktathassák a sportokat: a labdarúgást, röplabdát és kézilabdát, akár tollaslabdát is. A szomszédos Kőbányán például már minden óvodában található ilyen pálya, de országszerte is egyre több helyen használhatják az óvodások.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.