2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább csökkennek az adók jövőre

Főoldal>Közérdekű>Tovább csökkennek az adók jövőre
 
Írta: Szerk.
2018. június 22. 10:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden idők legtöbb egyszerűsítését, számos jelentős adócsökkentést, bizonyos adónemek megszűnését, valamint a családok és nyugdíjasok támogatását is tartalmazza a jövő évre tervezett adótörvény-javaslat.

Jövőre is folytatódik a kormány adócsökkentési politikája: 2019-ben is marad Európában az egyik legalacsonyabbnak számító 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint a vállalkozásokat érintő 9 százalékos társasági adó. Az úgynevezett szociális hozzájárulási adó pedig – az idén emelkedő kereseteknek köszönhetően – 17,5 százalékra mérséklődik, ez évi 100 milliárd forint megtakarítást jelent a vállalkozásoknak.

A legalacsonyabb, 5 százalékos áfakörbe kerülnek a – a baromfihús, sertéshús, a hal, a friss tej, és tojás után – a tartós tejek (UHT és ESL) is.

 

Bővülő családi kedvezmények és támogatások

 

Tovább bővül a kétgyermekes családok adókedvezménye, amely gyermekenként 5-5 ezer forinttal, havi 40 ezerre emelkedik. Ezzel párhuzamosan folytatódik a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) is, amelyre 242 milliárd forintot fordítanak. Ezen felül megmarad a gyes és a gyed-extra is, a gyermekvállalás támogatása mellett a bölcsődei férőhelyek számának növelésével a kormány a gyermeknevelést is tovább támogatja.

 

Nyugdíjasok

 

Kedvezményes adókulccsal térhetnek vissza a munka világába azok az idősek, akik az öregségi nyugdíjuk mellett dolgozni szeretnének. Jelenleg nyugdíj mellett közel 70 ezren dolgoznak, számuk a kedvező adószabályok miatt jövőre jelentősen megnőhet.

 

Egyszerűsödő adórendszer és megszűnő adónemek

 

Megszűnik jövőre a baleseti adó, valamint az egészségügyi hozzájárulás. Előbbi a biztosítási adóba, utóbbi pedig a szociális hozzájárulási adóba olvad be. A csökkenő szociális hozzájárulási adóval négy év múlva – amikorra akár 11,5 százalék lehet a mértéke – sokkal jobban járnak az EHO-s jövedelmet szerzők. Kedvezményt kapnak azok a vállalkozók is, akik nem minimálbérre jelentik be magukat: aki például annak dupláját keresi – a kedvezőbbé váló felső-határszámítás miatt –, az osztalék után nem kell majd szociális hozzájárulási adót fizetnie.

 

További adócsökkentések

 

Jövőre csökken a motorkerékpárok regisztrációs adója, az online fizetések ösztönzése érdekében pedig 20 ezer forintig minden lakossági átutalás mentesül a pénzügyi tranzakciós illeték alól.

 

Fokozott figyelem az egészségügyi kockázatra

 

Az egészség megőrzését és védelmét újabb adópolitikai eszközökkel védik 2019-től, mert az egészségügyi kockázatot jelentő ételek és italok (pl. cukros üdítők, chipsek, csokoládék, szeszes italok) esetében átlagosan 20 százalékkal nő a népegészségügyi termékadó mértéke.

 

Fotó: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.