2019. november 17., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább erősödnek a családok 2019-ben is

Főoldal>Közélet>Tovább erősödnek a családok 2019-ben is
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 03. 10:28
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány a családot az egyik legfontosabb nemzeti értéknek tartja, ezért növeli 2010 óta évről évre a családtámogatásokra fordítható összeget. Jövőre tovább nő az ingyenes gyermekétkeztetésre, az óvodák támogatására szánt forrás, ahogy a gyes és a gyed extra is.

Jövőre 79 milliárd forintra emelkedik az ingyenes gyermekétkeztetésre szánt forrás (amely 2010-ben 29 milliárdot tett ki), az óvodák fejenkénti működési támogatása 81 ezer 700 forintról 97 ezer 400 forintra nő, az óvodai eszközbeszerzésre pedig 3 milliárd forint áll majd rendelkezésre - derül ki a nem rég elfogadott 2019-es költségvetésből.

 

Idén szeptemberben több mint egymillió iskolás ingyen kapja a tankönyveket az 1-9. évfolyamban, de jövőre 11 milliárd forintra nő az e célra szánt forrás.

 

Növekednek a munkaalapú családtámogatások is, 14 százalékkal 265 milliárd forintra. Ez fontos segítség a munka világába visszatérő kisgyermekes édesanyáknak: az őket foglalkoztató munkáltatókat támogató adókedvezmény mértéke 100 ezer forintról 138 ezer forintra emelkedik. A kétgyermekes családok adókedvezménye pedig 40 ezer forint lesz januártól.

 

Családbarát szülészetek kialakítására 10 milliárd forintot fordít a kormány idén és jövőre is, eközben továbbra is a gyermek hároméves koráig tart a gyes, marad a gyed extra, amelyek összege szintén emelkedik jövőre. A családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) eddig 75 ezer család részesült, de az e célra fordítható összeg is jelentősen emelkedik jövőre, 242 milliárd forintra.

 

 

A családokat a kormány 2010 óta az egyik legfontosabb nemzeti értéknek tartja, ezért azóta folyamatosan arra törekszik, hogy egyre bővülő támogatásban és védelemben részesítse őket - hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Ezért - mint mondta - jövőre több mint 2000 milliárd forintot fordítanak a családok támogatására, amelyhez hozzá jön az adókedvezményekkel a családoknál maradó összeg is, amely 2250 milliárd forintot jelent 2011 óta.

 

Főkép: Pixabay

Forrás: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.