2019. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább nőttek a keresetek

Főoldal>Közélet>Tovább nőttek a keresetek
 
Írta: Szerk.
2018. június 25. 10:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2013 óta folyamatosan emelkednek a fizetések, idén, az év első harmadában 10 százalék feletti volt a növekedés. Elmondható tehát, hogy egyre jobban megéri hazánkban dolgozni, hiszen folyamatosan nő a családok jövedelme, amelyet a családi adókedvezmény emelkedése is tovább támogat.

Tovább nőttek a 2013 óta folyamatosan emelkedő reálkeresetek Magyarországon a verseny- és a közszférában egyaránt. A növekedés ütemét a közfoglalkoztatottak létszámának csökkenése – és a versenyszférában való elhelyezkedése – is gyorsítja, hiszen a versenypiaci bérek eleve magasabbak. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy egyre jobban megérje Magyarországon dolgozni.

Bérrendezésre számíthatnak 2019-től az önkormányzati köztisztviselők, valamint a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők. Egyébként a közszférában is immár több százezer ember bére emelkedik és emelkedett az elmúlt években a kormány életpályamodelljeinek eredményeként. Jelentős béremelésben részesültek már a tanárok, az egészségügyben, a szociális szférában és a rendvédelemben dolgozók is.

Jelentősen, több százmilliárddal csökkenti majd a vállalkozások adóterheit a 2022-ig 27%-ról 11,5%-ra mérséklődő szociális hozzájárulási adó is. Az így keletkezett járulékcsökkentést és a Munkahelyvédelmi Akció keretében biztosított adókedvezményeket, a vállalkozások pótlólagos munkaerő felvételére, vagy bérfejlesztésre fordíthatják. A folyamatos munkáltatói adócsökkentés így egyre nagyobb teret biztosít a béremelésre a vállalkozásoknál.

A hatéves bérmegállapodásnak, illetve a kedvező gazdasági helyzet okozta élénk munkaerő-keresletnek köszönhetően a kisebb keresetű megyékben nagyobb mértékben nőnek a bérek. Így lesz folyamatos a felzárkózás az országrészek között.

 

Fotó: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.