2021. október 23., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új lehetőségek előtt a Gyöngyszemek Alapítvány

Főoldal>Közülünk>Új lehetőségek előtt a Gyöngyszemek Alapítvány
 
Írta: Szerk.
2018. január 25. 16:03
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A fogyatékossággal élőknek és szüleiknek segít megkönnyíteni a mindennapokat az ÉNO Gyöngyszemek Alapítvány. A kispesti Csillagok Napközi Otthonának ellátottait, valamint a fogyatékossággal élőket és családtagjaikat támogató alapítvány 10 évvel ezelőtt jött létre, és a nemrég vezetőváltáson átesett szervezet tervei között a következő években számos új program és támogatási forma is szerepel.

Munka mellett, a napokat gyakorlatilag 30 órássá alakítva dolgozik a kispesti fogyatékkal élőket támogató alapítvány. Ráczné Oldal Brigitta és Szabó-Geletta Katalin mindig is szívükön viselték a fogyatékossággal élők sorsát, 2017. óta pedig a 10 évvel ezelőtt létrejött Gyöngyszemek Alapítvány kuratóriumának tagjai lettek.

- A Gyöngyszemek Alapítványnál nem csupán a gondozottak, hanem a családjuk életét is szeretnénk megkönnyíteni - kezdte Szabó-Geletta Katalin a legfőbb céljukkal. – Sajnos vannak olyan fiatalok, akikkel nagyon nehéz, állandó felügyeletet igényelnek. Például a zavaró hangoskodás, a nem helyénvaló viselkedés miatt ezektől a családoktól a kívülállók elfordulnak. Mi abban segítünk, hogy a család egy kicsit mentesüljön az állandó feladatok alól, amíg mi vigyázunk a sérült családtagra, addig ők lazíthatnak egy kicsit. Decemberben volt egy karácsonyi estünk, ahol éppen ezt emelték ki a szülők, hogy milyen jó volt úgy együtt lenni, hogy ők is tudtak beszélgetni egymással, mert a gyerekek jó kezekben voltak. És azt se feledjük el, hogy van olyan család, ahol van egy egészséges testvér is, akivel nem tudnak annyit foglalkozni, mint amennyit szeretnének, vagy amennyit a kicsi igényelne.

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) képviselő is segített az alapítvány vezetőinek, Ráczné Oldal Brigittának és Szabó-Geletta Katalinnak a fogyatékossággal élők karácsonyi estjének szervezésében

 

Ezért is tervezik, hogy a dr. György István kormánymegbízottól kapott 100 ezer forintos, és a Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör tagjai által összegyűjtött 157 ezer forintos hozzájárulásukat kiegészítve idén táborozni viszik a fiatalokat.

- Még keressük a megoldást, de szeretnénk 4-5 napra elmenni velük nyaralni, így szerezve egy kis nyugalmat a család többi tagjának is. Volt, aki kérte, hogy úgy tervezzük a nyaralás időpontját, hogy abban legyen egy hétvége is, mert ezt több szülőnek évtizedek óta nem volt lehetősége megélni. Ebbe belegondolva, rájuk fér a pihenés! – tette hozzá Katalin.

 

  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.