2019. november 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új polgárőrség, komoly célokkal

Főoldal>Közélet>Új polgárőrség, komoly célokkal
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. július 25. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Július harmadik vasárnapja a polgárőrök napja Magyarországon. Ennek apropójából mutatjuk be a kerületünkben 2010-ben alakult új polgárőrséget.

A kerületben több polgárőr szervezet is működik, a nemrégiben létrehozott Kispesti Készenléti Polgárőrség tagjai azonban úgy gondolják, van teendője Kispesten egy hatékony egyesületnek. Legfontosabb céljuk, egy folyamatosan fejlődő, az emberek szeme előtt dolgozó, látható szervezet felépítése.

 

Horváth Zoltán 2003-tól tagja az egyik kispesti polgárőrségnek, tavaly azonban két másik kollégájával úgy döntöttek, hogy új polgárőrséget hoznak létre a kerületben. 2010 őszén indult a munka, eredményeképpen 2011 április elején a bíróság jogerősen is bejegyezte a szervezetet. Alapítói Horváth Zoltán, Móró Péter és Molnár Krisztián. Legfontosabb céljuk – hangsúlyozta nekünk Horváth Zoltán – természetesen a kerület közbiztonságának, az itt élők biztonságérzetének növelése. A polgárőrség alapítója elmondta, mind a helyi rendőrséggel, mind a kerületi önkormányzattal nagyon jó a kapcsolatuk, mindkettővel együttműködési megállapodást is kötöttek már. A Budapesti Polgárőr Szövetség pedig felvette tagjaik közé a Kispesti Készenléti Polgárőrséget (www.kispestipolgarorseg.hu). A csapat már most 20 fővel dolgozik, hétköznap az esti órákban járőröznek, hétvégeken pedig az éjszakai órákba nyúlóan segítik a kispesti rendőrök munkáját. Tagjaik között a raktárostól kezdve a buszvezetően keresztül a cégvezetőig mindenféle foglalkozást folytató megtalálható, egy dolog azonban összeköti őket: tenni akarnak valamit a kerület közbiztonságáért. Horváth Zoltán elmondta, aki kedvet érez hozzá maga is csatlakozhat csapatukhoz, a társadalmi munkára nemtől, kortól függetlenül szívesen várnak mindenkit. Mivel helyiséggel még nem rendelkeznek, így a 06-30-655-2286-os telefonszámon és a kispestipolgarorseg@gmail.com e-mail címen lehet őket elérni. Terveik között szerepel, hogy a közeljövőben lakossági fórumot is tartanak, ahol az itt élők igényeit szeretnék közvetlenül is megismerni. Az önálló helyiség mellett saját szolgálati autóval, formaruhával és kommunikációs eszközökkel is szeretnének majd gyarapodni. Megtudtuk, mindenféle adományt szívesen fogadnak, akár a leendő szolgálati helyiségükbe tárgyi eszközöket, akár pénzbeli támogatást. Jelenleg a polgárőrök vagy önállóan látnak el egy szolgálatot, vagy segítve a munkát rendőrökkel vannak közös szolgálatban. Azt szeretnék, hogy a jövőben minden este 2-3 polgárőr segítse a kerületi rendőrség munkáját, hétvégén pedig megerősített szolgálatot tudjanak majd nyújtani.

Céljaik látható módon komolyak, bízzunk benne, kitartásuk hozzájárul a kispesti közbiztonság javulásához.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.