2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új polgárőrség, komoly célokkal

Főoldal>Közélet>Új polgárőrség, komoly célokkal
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. július 25. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Július harmadik vasárnapja a polgárőrök napja Magyarországon. Ennek apropójából mutatjuk be a kerületünkben 2010-ben alakult új polgárőrséget.

A kerületben több polgárőr szervezet is működik, a nemrégiben létrehozott Kispesti Készenléti Polgárőrség tagjai azonban úgy gondolják, van teendője Kispesten egy hatékony egyesületnek. Legfontosabb céljuk, egy folyamatosan fejlődő, az emberek szeme előtt dolgozó, látható szervezet felépítése.

 

Horváth Zoltán 2003-tól tagja az egyik kispesti polgárőrségnek, tavaly azonban két másik kollégájával úgy döntöttek, hogy új polgárőrséget hoznak létre a kerületben. 2010 őszén indult a munka, eredményeképpen 2011 április elején a bíróság jogerősen is bejegyezte a szervezetet. Alapítói Horváth Zoltán, Móró Péter és Molnár Krisztián. Legfontosabb céljuk – hangsúlyozta nekünk Horváth Zoltán – természetesen a kerület közbiztonságának, az itt élők biztonságérzetének növelése. A polgárőrség alapítója elmondta, mind a helyi rendőrséggel, mind a kerületi önkormányzattal nagyon jó a kapcsolatuk, mindkettővel együttműködési megállapodást is kötöttek már. A Budapesti Polgárőr Szövetség pedig felvette tagjaik közé a Kispesti Készenléti Polgárőrséget (www.kispestipolgarorseg.hu). A csapat már most 20 fővel dolgozik, hétköznap az esti órákban járőröznek, hétvégeken pedig az éjszakai órákba nyúlóan segítik a kispesti rendőrök munkáját. Tagjaik között a raktárostól kezdve a buszvezetően keresztül a cégvezetőig mindenféle foglalkozást folytató megtalálható, egy dolog azonban összeköti őket: tenni akarnak valamit a kerület közbiztonságáért. Horváth Zoltán elmondta, aki kedvet érez hozzá maga is csatlakozhat csapatukhoz, a társadalmi munkára nemtől, kortól függetlenül szívesen várnak mindenkit. Mivel helyiséggel még nem rendelkeznek, így a 06-30-655-2286-os telefonszámon és a kispestipolgarorseg@gmail.com e-mail címen lehet őket elérni. Terveik között szerepel, hogy a közeljövőben lakossági fórumot is tartanak, ahol az itt élők igényeit szeretnék közvetlenül is megismerni. Az önálló helyiség mellett saját szolgálati autóval, formaruhával és kommunikációs eszközökkel is szeretnének majd gyarapodni. Megtudtuk, mindenféle adományt szívesen fogadnak, akár a leendő szolgálati helyiségükbe tárgyi eszközöket, akár pénzbeli támogatást. Jelenleg a polgárőrök vagy önállóan látnak el egy szolgálatot, vagy segítve a munkát rendőrökkel vannak közös szolgálatban. Azt szeretnék, hogy a jövőben minden este 2-3 polgárőr segítse a kerületi rendőrség munkáját, hétvégén pedig megerősített szolgálatot tudjanak majd nyújtani.

Céljaik látható módon komolyak, bízzunk benne, kitartásuk hozzájárul a kispesti közbiztonság javulásához.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.