2020. október 01., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (8)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb lépés a közbiztonság javítására

Főoldal>Közélet>Újabb lépés a közbiztonság javítására
 
Írta: Kroó Zita
2014. április 29. 10:22
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elfogadta a testület a Fővárosi Önkormányzat és a Kispesti Önkormányzat között létrejött együttműködési megállapodást a közterület-felügyelet feladatairól, így várhatóan szeptembertől megkezdheti munkáját a Polgármesteri Hivatal irodájaként működő új szervezet.

Pártállástól függetlenül most mindenki egyetért az új önkormányzati rendészeti szerv létrehozásával, de nem volt ez mindig így: 2004-ben a szocialisták – köztük Gajda Péter, akkori alpolgármester – szüntették meg a felügyeletet, amelyet 2000-ben az akkori fideszes városvezetés a kerület tisztaságának és rendjének fenntartása érdekében hozott létre.

 

Az idén januárban létrehozott Kispesti Rendészeti Központban (KRK) jelenleg a munkatársak kiválasztása, az informatikai- és térinformatikai rendszer beszerzése és az irodák felszerelése folyik. Az évi 50 millió forintos bér-és működési kerettel dolgozó KRK elsősorban nem a büntetésre, hanem a megelőzésre fókuszál. Feladatuk közé tartozik többek között a kisebb szabálysértésekben való eljárás, mint például az illegális hulladéklerakás, rendbontás, csendháborítás, tilosban parkolás vétsége és a térfigyelő kamerák működtetése. Az iroda munkáját saját frekvenciás zárt rádiórendszer, három hivatali gépkocsi, valamint önálló ügyfélszolgálat is segíti. A kispestiek biztonsága, a közterületek tisztaságának fenntartása és a rendbontás megelőzése miatt tartottuk fontosnak létrehozni a Rendészeti Központot – hangsúlyozta Szathury Kolos. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője hozzáfűzte, reményeik szerint a központ nagyban segítheti majd a rendőrség munkáját.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.