2021. január 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb pénzügyi gondok a Közparknál

Főoldal>Közélet>Újabb pénzügyi gondok a Közparknál
 
Írta: Szerk.
2020. április 23. 11:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagyságrendileg hatvanmillió forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet a kerület köztisztaságáért is felelős Közpark Kft., amely most további 16,5 millió forintot kért a városvezetéstől a működéséhez. A cég tavaly 370 millió forintot kapott az önkormányzattól a működésére, miközben a tavaly ősszel összegyűjtött avar sok helyütt még februárban is kint hever a zsákokban, vagy az avargyűjtő ketrecekben.

A Kispest köztisztaságáért is felelős Közpark Kft. a tavalyi évben 370 millió forintot kapott az önkormányzattól feladatainak ellátására. Miközben a közterületek sok helyen elhanyagoltak, és több helyen még ott hever a tavalyi avar, a Közpark Kft. nagyságrendileg 60 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet. Bán Zoltán igazgató most további 16,5 millió forintot kér az önkormányzattól a cég működéséhez, amelyet részben a cég nyereségéből tervezne visszafizetni. Az erre való optimizmust azonban beárnyékolják a cégnél tapasztalt történések.

 

A cégnél ugyanis számos gyanús ügylet történt már. Emlékezetes a legutóbbi, amelyben az ügyvezető szerint a cég egyik dolgozója 2018 vége és 2019 márciusa között összesen 66 darab fiktív számla alapján összesen 43,5 millió forintot utalt el a cég számlájáról teljesítés nélkül. Mindez azonban csak hónapokkal később tűnt fel az ügyvezetőnek, miközben ez az összeg több, mint a cég éves bevételének tíz százaléka. Az ügyben jelenleg büntetőeljárás zajlik. A hiány nagy részét ez a pénz teszi ki, a veszteség fennmaradó része pedig az ügyvezető szerint olyan feladatokból ered, amelyekhez az önkormányzat nem biztosított többletforrást.

 

OLVASTA MÁR?

Magyarellenes kirohanásairól hírhedt a Momentum

 

– Alkalmatlan vezetőnek az, akinek a tudta nélkül 66 db teljesítés nélküli számlát elutalnak a cégtől, ráadásul 60 millió forintos hiányt hoz össze egy évben az általa vezetett társaság – mondta lapunknak Fekete Márk (Fidesz- KDNP) önkormányzati képviselő, a Közpark Kft. Felügyelőbizottságának tagja. Hozzátette: a 16,5 millió forintos kért plusz önkormányzati forrást azért veszélyes biztosítani a cégnek, mert a Közpark Kft., 2018-ban is csak 900 ezer forint nyereséget produkált, ezért az összeg visszafizetése még hosszú évek alatt is kétséges lehet. Nem a hiányt kell pótolni újabb súlyos közpénzből, hanem felelős és alkalmas vezetőt kell kinevezni az önkormányzati cégek élére.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.