2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ünnepre hangolódunk

Főoldal>Közélet>Ünnepre hangolódunk
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. december 18. 09:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten kigyúltak a karácsonyi fények, az adventi vásárban sorra gyúlnak a gyertyák az adventi koszorún és végre valahára megérkezett a Mikulás is. A december a kerületben is az ünnepvárás jegyében telik.

Évek óta hagyomány Kispesten, hogy advent kezdetére a Templom tér ünnepi fénybe öltözik. Ez idén sem volt másként. November 26-án a télire letakart szökőkút fényfüzérré változott, a lámpákra üstökös és hópihe költözött, s a fák törzse is díszítést kapott. A téren helyet kapó hatalmas karácsonyfa impozáns látványa pedig bizonyára megállítja az arra járó kicsiket és nagyokat is. De nem csak a Templom tér öltözött ünneplőbe, a Kós Károly, a Városház és a Kossuth tér is karácsonyi fénybe borult, s január végéig új külsejével fogadja az arra közlekedő kispestieket.

A szokásos adventi vásár sem marad el, idén a Centrum áruházzal szembeni telek ad otthont a kis fabódéknak. Aki a vásárlásnál és forralt borozásnál aktívabb téli kikapcsolódásra vágyik, az sem marad idén élmény nélkül. Az adventi vásár mellett megnyitotta kaput a kerület korcsolyapályája, amelyet lelkesen vettek birtokukba a fiatalok egy kis délutáni csúszkálásra.

Az is kiderült, hogy a kerületi kisgyerekek idén is nagyon jól viselkedtek, hiszen a Mikulás két helyszínre is ellátogatott, hogy mézeskaláccsal, szaloncukorral és más finomságokkal ajándékozza meg az utána már nagyon vágyakozó piciket. Az Üllői úti könyvtárba nagy zsákkal érkezett a piros ruhás Mikulás, s érdemes volt betérnie a kispesti gyerekekhez, hiszen fáradozásáért verseket, dalokat kapott tőlük ajándékba. A wekerlei Kós Károly térre már lovas kocsival érkezett a csilingelő gyerekhangok hívására, itt krampuszai segítségével osztotta ki ajándékait a teret betöltő fiatalságnak. 

De ezzel az ünnep ideje még nem ért véget. Az advent végéhez közeledve egyre jobban várjuk a karácsonyt, hogy aztán a csendes elmélyülés után hangosan ünnepeljük az év lezárását. Kívánunk minden kedves kispesti olvasónknak áldott karácsonyi ünnepeket s békés, boldog új esztendőt!

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.