2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Változtak a családi kedvezményre vonatkozó szabályok

Főoldal>Közérdekű>Változtak a családi kedvezményre vonatkozó szabályok
 
Írta: Szerk.
2017. január 10. 11:18
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Többen részesülhetnek családtámogatásban januártól, mint korábban, ugyanis bővült a jogosultak köre. 2017-től kevesebb adót fizetnek a kétgyermekes szülők, sőt, a nagykorú egyetemista gyerek után is jár kedvezmény, és a külön élő szülők számára is egyszerűbbé vált a kedvezmény igénybevétele.

A családi adókedvezmény mértéke 2017-ben egy eltartott esetén havi 66 670, két eltartott esetén havi 100 000, három vagy annál több eltartott esetén havi 220 000 forint a jogosultsági hónapokra. Ez azt jelenti, hogy az idei évben havonta 10 ezer forinttal több pénz marad az egy, gyermekenként 15 ezerrel több a kettő, és 33 ezer forinttal több a három vagy többgyerekes szülőknél.

2017-től tovább bővült a családi kedvezményre jogosultak köre is, ami a NAV az alábbi példán keresztül mutat be:

Egy családban négyen élnek: apa, anya, a nappali tagozatos egyetemista fiuk és az apa húga, aki rokkantsági járadékot kap. Az apa 2017-től már két eltartott után veheti igényben a kedvezményt, így havi 100 ezer forinttal kevesebb adót fizet. A családi adókedvezmény új szabályozásának köszönhetően ugyanis nemcsak az általa eltartott, rokkantsági járadékban részesülő húga után veheti igénybe a kedvezményt, hanem egyetemista fia után is, ugyanis immár ő is eltartottnak számít.

Kedveznek a külön élő, de gyermekeiket felváltva nevelő szülőknek is. 2017-től már nem szükséges bírói döntés ahhoz, hogy a családi pótlékot 50-50 százalékban, megosztva kapják, hanem elég egy közös nyilatkozatot benyújtaniuk arról, hogy a gyermekeik gondozását, nevelését saját háztartásaikban, felváltva biztosítják. Ekkor ilyen arányban érvényesíthetik a családi adókedvezményt is.

 

forrás: nav.hu / kispest.info

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.