2019. december 12., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vasárnaptól folytatódik az Ady Endre út felújítása

Főoldal>Közélet>Vasárnaptól folytatódik az Ady Endre út felújítása
 
Írta: Pászti András
2014. május 29. 18:34
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Most vasárnaptól folytatja a Fővárosi Önkormányzat az Ady Endre út tavaly megkezdett felújítását a Baross utca és a Rákóczi utca között, a városból kifelé vezető oldalon. A munkálatok várhatóan augusztus végéig tartanak, ez idő alatt pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán. Az útfelújítással párhuzamosan villamospálya-felújításra is sor kerül az Ady Endre úton a Határ úti csomópont és a Tálas utca közötti, valamint a Kossuth Lajos utca és Vas Gereben utca közötti szakaszon - tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől.

Dr. György István főpolgármester-helyettes az Ady Endre út befelé vezető oldalának felújításán. Június 1-jétől a kifelé vezető oldalon is megkezdik a munkát.

 

A Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként két ütemben felújítja a BKK a kispesti Ady Endre utat a Baross utca és Rákóczi utca között. A 2013-as első ütemben a Határ út irányú, egy kilométeres útszakaszt teljesen felújították. Átépültek a gyalogos átkelőhelyek és újak létesültek, az útpálya teljes pályaszerkezet cserén esett át, akadálymentessé alakítottunk át két megállót, ahova utasvárók is kerültek és kerékpársáv is létesült.

A kifelé vezető oldalon is megújulnak a megállóperonok és kerékpársáv is lesz

 

A második ütemben a belváros felől a városhatár felé vezető szakasz megújítása 2014. június 1-jétől kezdődődik. Megújul az úttest, valamint a kapcsolódó peronok és járdák rekonstrukcióját is elvégezui a BKK. Az Ady Endre út teljes pályaszerkezetét kicserélik és átépítik a járdát az út páratlan oldalán. Az építés idejére a Baross utca és a Rákóczi utca közötti szakaszt, valamint a csatlakozó utcákat lezárják. A 42-es villamos helyett pótlóbuszok közlekednek a vonal teljes hosszán, de a belváros irányában a közúti forgalmat nem korlátozzák.

 

 

A városhatár irányában a közúti forgalom a villamosvágányon, egy sávon halad majd. A terelés az Álmos utca után kezdődik, a forgalom a Rákóczi utcai csomópontot követően tér vissza. Az építés ideje alatt villamospótló autóbusz közlekedik, számára ideiglenes megállóhelyet jelölünk ki. A gyalogosok a túloldali járdán közlekedhetnek, a lakosok számára ideiglenes megállóhelyek kiépítésével a forgalom biztonságossá válik.

 

2014. június 1-jétől (vasárnaptól) várhatóan augusztus végéig pótlóbuszok közlekednek a 42-es villamos teljes vonalán, a Határ út M és a Kispest, Tulipán utca végállomás között.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.