2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vélemények a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban

Főoldal>Közélet>Vélemények a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 14. 11:41
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szerdán megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elmarasztaló és akár súlyos szankciókkal fenyegető Sargentini-jelentést. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány reakciót ezzel kapcsolatban.

Az ellenzékiek egy emberként örömködtek

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István, a Párbeszéd-frakcióba átejtőernyőző Burány Sándor párttársa szerint „hazafias” tett volt megszavazni a Sargentini-jelentést. Ujhelyi úgy fogalmazott, hogy a Magyarországot elítélő dokumentum európai parlamenti elfogadása után a kormánynak le kellene mondania. Burány Sándor pártja, már vita előtt közölte: meg kell szavazni a Magyarországot elmarasztaló jelentést.

 

Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt (Demokratikus Koalíció) EP-képviselője se győzelemnek, se vereségnek, hanem a „magyaroknak szóló biztatásnak” nevezte a Magyarországot akár súlyos szankciókkal fenyegető dokumentum megszavazását. „Természetesen nem tartom jónak, hogy a magyar kormány politikája miatt ilyen döntés született” – mondta a képviselő, aki ezzel beismerte, hogy politikai alapon szavazott a hazája ellen.

 

Megszólalt a 0-1% közötti támogatottsággal rendelkező Magyar Liberális Párt is: szerintük a demokrácia győzött és Európa kiállt a magyar emberek szabadságáért és alapvető jogaiért.

 

 

Felszólalások az EP-ben

A Sargentini-jelentést támogató EP-képviselők felszólalásainak túlnyomó többsége azt az érzést keltette, hogy egy valaki írta meg őket. Mindannyian felsorolták a jelentés vádjait, hogy „Magyarországon nincs szólásszabadság, leépül a jogállam és a jelentés nem Magyarország, a magyar emberek elleni támadás, hanem a kormány kritikája”.

 

Az Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoportjából Ryszard Legutko, a lengyel kormánypárt (PiS – Jog és Igazságosság) képviselője cáfolta Frans Timmermans (az Európai Bizottság első alelnöke) szavait, miszerint a jelentés nem a magyar társadalmat, hanem a kormányt támadja. Úgy fogalmazott, hogy ezt a kormányt nem „Hófehérke és a hét törpe választotta meg”, hanem a magyar társadalom, mégpedig demokratikusan. Ha ez a döntés nem tetszik Timmermans-nak, mi lesz a következő lépés? Eltörli a kormányt és kívülről kijelöl egy kiskirályt? – tette fel a kérdést. A jelentéssel kapcsolatban leszögezte, hogy az súlyosan elfogult és szinte kizárólag ellenzéki, kormányellenes véleményekre épül.

 

Hála Istennek, hogy legalább egy európai vezető kiáll kultúrájáért, népéért és országáért – méltatta Orbán Viktort Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája frakciójának brit képviselője. Farage szerint a 7. cikkely szerinti eljárás a korlátozott szuverenitás brezsnyevi doktrínáját éleszti újjá, miszerint nem megválasztott komisszárok oktatnak ki demokráciából másokat.

 

A jogállam az, ahol nem emberek, vagy csoportok önkénye, hanem a jog az úr – szögezte le Szájer József, az Európai Néppárt (EPP) fideszes képviselője, azaz az Európai Parlament az uniós szerződés és a közösségi jog alapján járhat el. Ehhez képest maga a jelentés is elismeri, hogy nem talált EU-s közösségi jog alá tartozó eseteket, ezért olyan kérdéseket is vizsgál, amelyekben sem az EU, sem az Európai Parlament nem rendelkezik kompetenciával és nem tartozik a közösségi jog hatálya alá. Ez pedig az Unió jogán való önkényes túlterjeszkedés – hívta fel a figyelmet. Szájer rámutatott, hogy az Európai Parlament egy több ezer éves, a római jog óta létező jogelvet tipor lábbal, amikor a „vádlott” (Magyarország) képviselője 5 percben szólalhat fel egy többórás vitában. De egy jogállamban az sem volna lehetséges, hogy egy szavazás speciális, garanciális szabályait csak azért kiforgassák, hogy nekik kedvező döntés szülessen – utalt arra, hogy az EP nem tette lehetővé, hogy a tartózkodásokat leadott szavazatnak minősítsék, mivel ebben az esetben nem lett volna meg a jelentés elfogadásához előírt többség.

 

 

Az internetes kommentelők többsége támogatja Magyarországot

A Sargentini-jelentés európai parlamenti vitájának felvétele felkerült a világhálóra, a legnagyobb videomegosztóra is. Gyűjtöttünk néhány hozzászólást, amelyek kifejezik a Magyarország iránti tiszteletet és szimpátiát.

 

Tisztelet Ausztráliából. Magyarország megtapasztalta, milyen volt a kommunista uralom, önök tudják csak igazán. Magyarország már többször is a vérét áldozta, hogy harcoljon a szabadságáért és demokratikus jogaiért. Az emberek ön mellett állnak Orbán úr.

 

VIKTOR! VIKTOR! VIKTOR! Az EU mindig a hatalommal való visszaélés politikáját folytatta, amióta csak kikeltek a megalomániás eurokraták/bürokraták.

 

Meg sem választott diktátorok

 

Bravo Magyarország! Szép munka, tisztelettel Horvátországból!

 

GYERÜNK Magyarország! Sok szeretettel Lengyelországból!

 

Folytassátok a harcot (...). Maradj erős Magyarország. Az igazi olaszok veletek vannak.

 

Feje tetejére állt a világ. Mára több a marxista Brüsszelben, mint posztkommunista országokban, mert ezekben az országokban az emberek még mindig élvezhetik a szólás és a humor szabadságát.

 

Bárcsak értünk is így harcolna valaki itt, az Egyesült Királyságban. Elvesztünk.

 

A konzervatív amerikaiak szeretik Magyarországot és Orbán urat!

 

Bravó Orbán Viktor! Megragadja a lényeget, hogy mi a rossz az EU-ban. Nem tisztelik a nemzeti szuverenitást, sem a demokráciát. Csak abban adnak szuverenitást a tagállamoknak, amit az EU előzőleg eldöntött és megengedett. Éljen soká Magyarország, a szocialista diktatúra elleni utolsó védőbástya. (…)

 

 

Orbán Viktort tiszteljük és támogatjuk Romániában.

 

Elkezdték a boszorkányüldözést. Szégyen.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.