2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vízórák: könnyebbség a wekerleieknek

Főoldal>Közélet>Vízórák: könnyebbség a wekerleieknek
 
Írta: Kroó Zita
2014. január 21. 15:11
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős könnyítést jelent több száz wekerlei család számára, hogy dr. György István és Földesi Gyula (Fidesz- KDNP) országgyűlési képviselők javaslatára két évvel meghosszabbították az egyedi bekötési vízmérőórák felszerelésének határidejét, 2015. december 31-ig.

A száz éves Wekerletelepen több száz ház – köztük társasházak – egyáltalán nem rendelkeznek vízórával, így a családok átalánydíjat fizetnek, vagyis nem annyit, amennyit valójában fogyasztanak. A vízközművekről szóló törvény szándéka egyrészt az igazságos elszámolás, másrészt a környezettudatos, takarékos ivóvízfogyasztási szokásokra való ösztönzés, ezért mindenhol a tényleges vízfogyasztás alapján kell megállítani a fizetendő vízdíjakat. Ehhez az ingatlanokra becsatlakozó vezetékeket vízórával kell ellátni, az ehhez szükséges feltételek megteremtése pedig a tulajdonosok feladata.

– Eredetileg tavaly december 31-ig kellett volna felszerelni az ingatatlanokat főmérővel, a szoros határidő azonban kiadással terhelte volna a családokat az ünnepek előtt. A tényleges fogyasztás utáni díjfizetés bevezetése jogos elvárás, de ésszerű időt kell hagyni az átállásra – érveltek a módosítást javasló képviselők.

A törvénymódosítás révén 2015. december 31-ig meghosszabbított határidő is csak azokra az ingatlanokra vonatkozik, amelyek egyáltalán nem rendelkeznek bekötési vízmérővel (főmérővel). Az érintett 732 budapesti ingatlan 83 százaléka Wekerlén található. Ahol maga a társasház rendelkezik főmérővel, ott a törvény nem írja elő az egyes lakások mellékvízmérővel való ellátását. A Fővárosi Vízművek minden esetet egyedileg vizsgál, és kezel annak érdekében, hogy a mérhető vízfogyasztás lehetőségének kialakításához, az ingatlanok jelenlegi vízhálózatát ne kelljen átalakítani, vagy az átalakítás minimális legyen, így a költségek is a lehető legkisebb mértékben terheljék az ott élő családokat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.