2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Zárszámadásról döntött a testület

Főoldal>Közélet>Zárszámadásról döntött a testület
 
Írta: Kroó Zita
2014. április 29. 10:17
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Többek között közbiztonsági fejlesztésekről, valamint Wekerletelep Magyar Értéktárba történő felvételéről döntött legutóbbi ülésén az önkormányzat. A képviselők elfogadták a tavalyi évi zárszámadást is.

Elismerését fejezte ki az önkormányzat a kerületi rendőrkapitányság munkatársainak az elmúlt év során végzett szolgálatukért, majd elfogadták a képviselők a fővárosi és kerületi önkormányzat közötti együttműködési megállapodást a közterület-felügyeleti feladatok átadás-átvételéről.

A képviselő-testület úgy döntött, hozzájárul Budapest Területfejlesztési Koncepciójához. A szakmai anyagban a kerületet érintő pontok során többek között Wekerletelep építészeti értékeinek megőrzése, Kispest főbb, eddig fel nem újított tereinek rekonstrukciója, a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető autóút melletti erdősáv közösségi hasznosítása, a Körvasút menti körút megépítése, a Határ úti csomópont rendezése, valamint a 42-es villamos vonalának meghosszabbítása is szerepel.

Döntöttek a képviselők az Ady Endre út 114-116. szám alatt található ingatlan sorsáról is. Korábban az ingatlanról a főépületeket már lebontották, most ezt követően a területet rendezik, parkosítják, úgy, hogy közben továbbra is az értékesítésre kijelölt ingatlanok között tartják számon.

Támogatták a képviselők a Wekerlei Társaskör Egyesület által benyújtott kezdeményezést, melynek célja, hogy Wekerletelep bekerüljön a Magyar Értéktárba.

Elfogadták a képviselők a fővárosi kormányhivatal írásbeli tájékoztatóját a kerületi kormányhivatal 2013-évi működésének tapasztalatairól. Dr. Pesti Imre, a fővárost vezető kormánymegbízott levelében kitért az önkormányzat és a kormány kiegyensúlyozott munkakapcsolatára, valamint kijelentette, a közigazgatás átalakítása az első évi tapasztalatokat figyelembe véve sikeres volt.

A napirendek végén elfogadta a képviselő-testület a Kispest Sport Nonprofit Kft. számára biztosított tavalyi 40 millió forintos támogatásról szóló beszámolót, valamint a KÖZPARK Kispesti Köztisztasági Nonprofit Kft. idei évre vonatkozó üzleti tervét is.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.