2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

4,4 milliárd forint egészségügyi ösztöndíjakra

Főoldal>Közérdekű>4,4 milliárd forint egészségügyi ösztöndíjakra
 
Írta: Szerk.
2017. december 19. 16:29
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az egészségügyi intézmények szakdolgozói állományának erősítése érdekében 4,4 milliárd forint felhasználásával ösztöndíjprogram indul azok számára, akik vállalják egészségügyi szakképesítés megszerzését.

2014 és 2020 között 160 milliárd forintnyi forrás használható fel egészségügyi fejlesztésekre. Ebből 90 milliárdot infrastruktúrára fordítottak, 70 milliárd forintot pedig a humán erőforrások erősítésére, az országon belüli mobilitás támogatására, és az egészségügyi szakdolgozók utánpótlására használtak fel. A kormányzat intézkedései nyomán egyre kevesebb egészségügyi dolgozó távozik külföldre, hiszen, míg néhány éve még 900 bizonyítványt adtak ki külföldi munkavállalás okán, addig ez mára csupán kevesebb, mint évi 400-ra csökkent.

A most induló program keretében országszerte 35 mentor biztosítja az egészségügyi, illetve az oktatási intézmények kapcsolattartását. 2021 végéig mintegy 3200-an vehetnek majd részt ebben a programban. A sikeresen pályázók teljes tanulmányi idejük alatt havi legfeljebb 40 ezer forintnyi ösztöndíjban részesülhetnek, és 29 szakképesítés - köztük ápoló, mentőápoló, szövettani szakasszisztens, csecsemő- és gyermekápoló - megszerzését támogatják.

Azok, akik idén szeptemberben már megkezdték a szakképesítés megszerzését, visszamenőleg is megkaphatják az ösztöndíjat, illetve egy évet meghaladó kurzus esetén a pénz a nyári szünetben is jár. A feltétel az érettségi, illetve, hogy az érintett, a bizonyítvány megszerzését követően hat hónapon belül munkát vállaljon egy közfinanszírozott egészségügyi intézményben. Emellett legalább annyi ideig kell ott dolgoznia, ameddig igénybe vette az ösztöndíjat. Ha valaki nem teljesíti a feltételeket, vissza kell fizetnie a teljes összeget.

A kormány a humánerőforrás megtartása és megbecsülése mellett a körülmények, a betegellátás javítására is törekszik. 2010 után – a rendszerváltozás óta – a legnagyobb, több mint 500 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre az egészségügyben, a vidéki nagyvárosokban és településeken. Ennek köszönhetően országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak és a szakorvosi rendelők. Az elmúlt évek vidéki fejlesztései után idén megkezdik a budapesti és pest megyei intézmények felújítását is, amely az eszközállományt és az infrastruktúrát is érinti. Az Egészséges Budapest Programban 700 milliárd forintot fordítanak fővárosi és pest megyei intézményekre. Ezen felül bejelentették: idén is rendezi a kormány a kórházak adósságait.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.