2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A nyugdíjasok megtévesztésének mesterei

Főoldal>Közélet>A nyugdíjasok megtévesztésének mesterei
 
Írta: Szerk.
2022. január 20. 09:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Márki-Zay Péter helyénvalónak tartja azokat az intézkedéseket, amelyeket annak idején a Bajnai-kormány vezetett be, így a 13. havi nyugdíj eltörlését is, amit Kispest MSZP-s országgyűlési képviselője, Hiller István is megszavazott. Világosan látszik: ha a baloldal hatalomra jutna, ismét elvennék a nyugdíjasoktól az egy havi plusz juttatást, amelynek visszaállítása Márki-Zay szerint veszélyes és felelőtlen döntés volt az Orbán-kormány részéről.

A hatalom újbóli megszerzéséért bármire hajlandó baloldal egyre-másra bizonyítja, ha érdekük úgy kívánja, bárkin képesek átgázolni, így például a nyugdíjasokon is. Idősebb honfitársaink jó részének emlékezetében bizonyára élénken él a 2009-es esztendő tavasza, amikor a Bajnai-kormány úgy döntött, elveszi tőlük a 13. havi nyugdíjat. Az ezt lehetővé tevő törvényt megszavazta számos olyan képviselőjük, akiket jelenleg is soraikban tudhatnak: többek között az MSZP-s Hiller István, a Gyurcsány-kormány egykori oktatási és kulturális minisztere, jelenleg Kispest országgyűlési képviselője is, aki bár a lehető legfeltűnésmentesebben, de minden erejével azon tüsténkedik, hogy a közelgő országgyűlési választást követően ismét szert tegyen jól megszokott helyére a parlament padsoraiban.

 

A plusz egy havi juttatás eltörlésére szavazott a bukott ex-kormányfő, Gyurcsány Ferenc is, éppen ezért nem meglepő: bábja, a baloldal kapitányi jelmezbe erőltetett miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is jó döntésnek tartja, hogy annak idején elvették a nyugdíjasoktól a 13 havi nyugdíjat. „Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani” – olvasható a plusz egy havi juttatás elvételét is méltató nyilatkozata Kálmán Olga 2019-ben megjelent, Szeretemország című könyvében.

 

Ne legyenek kétségeink, hatalomra kerülése esetén a baloldal ugyanott folytatná, ahol abbahagyta: megszorításokkal és adóemelésekkel sarcolna, s a legkülönfélébb kedvezmények, támogatások és juttatások elvételével – beleértve a 13. havi nyugdíjat is – lehetetlenítené el magyarok millióinak életét, miközben ismét romokba döntené az ország gazdaságát.

 

A 2022-es országgyűlési választás tétje óriási: az ország vagy a régi és lefelé vezető úton, vagy az Orbán-kormány által járt, felfelé ívelő pályán halad majd tovább április 3-a után. Utóbbi esetén egészen biztosak lehetünk afelől, hogy ahogy eddig, úgy ezután is számíthatnak a nyugdíjasok a kormányra, amely a jó gazdasági eredményeknek köszönhetően idén februárban visszaadja a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, tavaly év végén rekordmagas összegű nyugdíjprémiumot folyósított, végül, de nem utolsósorban pedig megtartotta 2010-ben tett ígéretét, miszerint megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt: az elmúlt években több mint tíz százalékkal tudott javítani ezen a mutatón.

 

Mindeközben fékevesztett, ön- és közveszélyes úthengerként robog a baloldal kampánygépezete, amely szedett-vedett legénységének szeme előtt csak egy dolog lebeg: mindent és mindenkit félresöpörve megnyerni az óriási téttel bíró „futamot”. Szuperképességüket, aminek köszönhetően céljuk érdekében képesek a legvédtelenebbeken is átgázolni, előszeretettel vetik latba.  Emlékezetes, Márki-Zay Péter néhány héttel ezelőtt egy Facebook-videójában azt fejtegette, szerinte jó az az irány, hogy a koronavírus-járványban idősek halnak meg, mert ezzel neki és a baloldalnak nő az esélye a hatalom megszerzésére.

 

Főkép: hirtv.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.