2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit

Főoldal>Közérdekű>Bemutatták az Eötvös utcai KRESZ-park terveit
 
Írta: Szerk.
2019. január 15. 09:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat a kispestieknek az Eötvös utcai KRESZ-park terveit, amelyet várhatóan még idén meg is valósítanak a Fővárosi Önkormányzat 100 millió forintos támogatásának köszönhetően. Hamarosan újabb lakossági fórumok várhatóak, miután a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezésére több lakótelepi kis park megújításának tervei is hamarosan elkészülnek. Jó hír, hogy idén kormányzati forrásból elkészülhet a Csokonai utcában a sport-és szabadidőpark is.

A lakossági kéréseket is figyelembe véve készültek el a tervek az Eötvös utcai KRESZ-park megújítására, amelyet a napokban mutatott be az önkormányzat egy lakossági fórumon. A terület a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán nyert 100 millió forintnak köszönhetően újulhat meg, és a tervek szerint lesz kutyafuttató, fitneszrész, futókör, nyilvános illemhely, pihenőpark-rész padokkal, és végre a közvilágítást is kiépítik a most még elhagyatott, sötét parkban. A lakók felvetették, hogy érdemes lenne körbekeríteni a területet, illetve bekamerázni, hogy sokáig megőrizhessék annak szépségét és tisztaságát. Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy megvizsgálja a lehetőségeket. A fejlesztés a tervek szerint még idén elindul.

Tekintse meg galériánkat!  

 

Közben újabb lakossági fórumok várhatóak, miután Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok egy korábbi előterjesztésében ötlakótelepi helyszín megújítására tett javaslatot.

- A Klapka és Irányi utcák tízemeletes házai közötti terület már megújult, úgy tudjuk, hogy az Árpád utca és Nagysándor József utca tízemeletes házai közötti rész koncepciótervei is elkészültek. A József Attila utca 7l-73. számú ház mögött, a Széchenyi és Toldy utcai tízemeletes házak közötti és a Széchenyi utcai zöldsávon az óvoda és bölcsőde mögötti területektervei pedig most készülnek a tervek, amelyeket szintén lakossági fórumon véleményezhetnek az ott élők – tudtuk meg Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoktól, aki valamennyi, javaslatában szereplő lakótelepi rész kapcsán kikérte az ott élők véleményét, így tett a volt KRESZ park kapcsán is. A lakók visszajelzései is megerősítették, érdemes volna pihenőparkká alakítani. Sokan jelezték, hogy a területen problémát okoz a kutyaürülék, ezért jó lenne egy körbekerített kutyafuttató is a területre. A lakossági fórum után véglegesítik a terveket, a terület pedig a fővárosi támogatásnak köszönhetően várhatóan még idén megújul. A képviselőtől azt is megtudtuk: a Csokonai utcában várhatóan még idén kialakítják a kormányzati programban szereplő sport-és szabadidőparkot, amelyet teljes egészében kormányzati támogatásból építenek ki.

- Örülök, hogy nem csupán a központi, frekventált területek újulnak meg, mint például a központi játszótér, vagy a Kós Károly tér, mert elfogadhatatlan, hogy kies, poros területek, széttöredezett pad-és betonasztal maradványok tarkítják a lakótelepet – mondta a képviselő.

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.