2024. június 17., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bevándorlás-kérdés: Minta lett a magyar hozzáállás

Főoldal>Közérdekű>Bevándorlás-kérdés: Minta lett a magyar hozzáállás
 
Írta: Szerk.
2018. március 23. 11:37
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A magyar kormány a modernkori népvándorlás kezdete óta azon az állásponton van, hogy meg kell védeni hazánkat és Európát az illegális bevándorlóktól, ezért állíttatta egyebek mellett a határvédelmi kerítést. Nagyon sok támadás érte emiatt az ország vezetését a hazai baloldaltól és európai politikusoktól egyaránt, azonban ma már az európai országok sorra ismerik el a magyar hozzáállást. Közben már nemcsak a nyílt társadalmat hirdető, globális világhatalmi elit, hanem az ENSZ is migránsok befogadását szorgalmazza. Az MSZP-Együtt pártszövetség pedig a használaton kívüli laktanyákban helyezné el a migránsokat.

Modernkori népvándorlás

Bizonyára mindenkiben élesen él még az a kép, amely a Keleti pályaudvaron és Budapest számos pontján, köztük a Kőbánya-Kispest vasútállomáson fogadott bennünket 2015-ben, amikor a migránsok szabadon bejutottak az országba. A köztereken aludtak, koszt és szemetet hagytak maguk után. A magyar kormány, élén Orbán Viktor Európában elsőként lépett: kerítést építtetett, amely megvédi Magyarországot az illegális bevándorlóktól, hangsúlyozva, nem engedi, hogy megszállják az országot. Nagyon sok támadást érte akkor a magyar kormányt emiatt, holott ma már látható: a mostani választások tétje is az, hogy nemzeti kormány alakul, amely mellett szabadon dönthetünk, kivel szeretnénk élni, vagy a migránsokat beengedő baloldal alakít kormányt, és bevándorlóországgá válunk. Ők ugyanis többször bizonyították: lebontanák a kerítést, és beengednék a migránsokat. Így pedig Kispest sem lenne biztonságban, hiszen a kerület két MSZP-s országgyűlési képviselője, Burány Sándor és dr. Hiller István is pártja álláspontját képviseli. Brüsszel pedig készen áll, legutóbbi tervezetük szerint 10 ezer migránst kellene befogadnunk, amely szám a családegyesítések után több tízezerre emelkedne. Ha Magyarország enged a betelepítésnek, 15 éven belül megközelítőleg 1 millió muzulmán lesz hazánkban.

 

Szajna part, Párizs. Sátortábort vertek a migránsok, miközben Rómában 180 ezer illegális bevándorló él a köztereken

 

Németországban komoly gond a bevándorlás

A milliókat beengedő Németország és Ausztria közben nagyon nehezen küzd meg a migrációval. A németek hite megrendült a demokráciában, amelynek kiindulópontja a szakemberek szerint az, hogy Angela Merkel több millió menekültet hívott az országba úgy, hogy nem kérdezte meg az ott élőket. 2015 óta több közel kétszeresére nőtt az erőszakos bűncselekmények és súlyos testi sértések száma. Milliárdokat költenek az országban élő több mint egymillió bevándorlóra, akiknek elenyésző része - egy 2017-es felmérés szerint 7000! ember - dolgozik mindössze. Közben Angela Merkel elismerte, hogy Németországban is vannak a korábban letagadott, úgynevezett no-go zónák, azaz olyan negyedek, amelyekben a hatóságok csak korlátozottan tudják érvényesíteni a törvények uralmát, és kívülállók számára nem ajánlatos a belépés. A német kancellár az n-tv német csatornának adott interjújában szó szerint azt mondta, hogy a szabadságot csak a biztonság képes garantálni, és nem szabadna létezniük no-go zónáknak, nem szabadna létezniük olyan helyeknek, amelyekről mindenki lemondott. 

 

Németországban sok helyen már arab feliratok vannak. Fotó: Georg Spöttle

 

Köszönet Európától

Miközben számos európai ország küzd a migránsáradattal, addig Magyarország a határzárnak köszönhetően védett az illegális bevándorlók inváziójától. Ezt látva egyre több ország ismeri el a magyar hozzáállást. Kent Ekeroth, a Svéd Demokraták országgyűlési képviselője magyarul mondott köszönetet Orbán Viktornak a stockholmi parlamentben. Szerinte ugyanis Magyarország a józan észt szimbolizálja, ami pontosan az ellenkezője annak, amit a svéd parlament balliberális erői képviselnek. Magyarország nincs egyedül a küzdelemben. A V4-ek, az Egyesült Államok, Ausztrália, Japán, az új osztrák kormány, Bajorország és az új vezetést választott Olaszország sem akar bevándorlóországgá válni. Nemrég Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét. Az olasz politikus elmondta, kormányra kerülésük után lemásolják a magyar döntések egy részét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.