2023. szeptember 27., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Brandt Viktor, az álomszállító

Főoldal>Közülünk>Brandt Viktor, az álomszállító
 
Írta: Szerk.
2016. április 08. 11:29
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden szabadidejét a mozgáskorlátozottak segítésére áldozza Brandt Viktor. A húsz éve Kispesten élő trolibuszvezető jelenleg egy mikrobuszra gyűjt, hogy programokra szállíthassa az egyedül nehezen közlekedő kerekesszékeseket.

Az „álomszállítóként” elhíresült Brandt Viktor már gyerekként megtapasztalta a mozgássérültek nehézségeit, nagymamája ugyanis szklerózis multiplexben szenvedett.

 

– Gyerekként sokszor feltettem magamnak azt a kérdést, hogy én miért nem tudok a nagymamámmal elmenni sétálni, miért csak a lakásban találkozhattam vele. Felnőttként elhatároztam, hogy segítek a hasonló sorsú embereken. Már nyolc éve ezzel foglalkozom, számos jótékonysági koncertet szerveztem, segédeszközöket kutatok számukra. Nagyon sok segítőkész ember van az országban, abban is igyekszem közben járni, hogy a felajánlásaik célt érjenek. Úgy érzem, hogyha segítek az embertársaimon, akkor az én életem is teljesebbé válik – mesélte Brandt Viktor, akire időközben rátalált a szerelem egy kerekesszékes lány személyében. Azóta, mint mondja, nemcsak sokkal boldogabb, de más lett az értékrendje is.

 

– Előtte az volt fontos, hogy milyen autóm van, most teljesen más dolgok tesznek boldoggá – magyarázta a trolibuszvezető, aki egy mikrobuszra gyűjt, amivel segítheti a kerekesszékben élőket. A buszhoz szükséges hétmillió forintból hathoz még várja a felajánlásokat. – A jármű megvásárlása után át kell alakítanunk, hogy mozgássérültek szállítására is alkalmas legyen: rámpát kell kialakítani és meg kell oldani a kerekesszékek rögzítését is – sorolta a trolivezető. Viktor a közelmúltban egy rallys napra vitte mozgásukban korlátozott barátait. Ebben segítségére volt a szintén kispesten élő nyolcéves raliversenyző, Bardócz Milán edzője, a Radó Rallye Team vezetője is.

 

– Radó István rallye pályáján vezethettek egy versenyautót, úgy, hogy az ő kezükhöz és lábukhoz alakították ki az autó berendezéseit. Hatalmas élmény volt számukra – emlékezett vissza a trolibuszvezető.

 

Bardócz Milán, a nyolcéves kispesti raliversenyző is segít

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.