2023. szeptember 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Csökken a jelzáloghitel, ha nő a gyermekek száma

Főoldal>Közélet>Csökken a jelzáloghitel, ha nő a gyermekek száma
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 06. 10:09
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A CSOK, azaz a Családi Otthonteremtési Kedvezmény után újabb segítség a több gyermekes családoknak: 2018. január 1. után egy-egy millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel tartozása azoknak, akiknek három, vagy annál több gyermeke születik!

Az intézkedés egyelőre 450 ezer olyan családot, illetve párt érint, akinek már van legalább két gyermeke - a vér szerinti és az örökbefogadott gyermekeket is figyelembe veszik - van, és vállalnak harmadikat is. Ők egymillió forinttal csökkenthetik a tartozásukat, amennyiben a pici 2018. január 1. után születik. Ha további gyermekeket is vállalnak, akkor gyermekenként újabb egymillió forinttal támogatja őket az állam.

 

A tőketartozás 1 millió forintos csökkentése már a várandósság 12. hetétől igényelhető – ezt orvosi papírral kell igazolni. De figyelembe veszik a már nagykorú gyermekeket is, akkor is, ha már nem a szüleinél lakik. A lényeg, hogy a harmadik gyermek 2018. január 1. után szülessen.

 

Az intézkedésre 2018-ban 17 milliárd forintot tervez fordítani a kormány.

 

A rendelet kihirdetése előtt felvett ingatlanfedezetű jelzáloghiteleknél mind a lakáscélú, mind a szabad felhasználású kölcsön esetén igénybe vehető a csökkentés, a kihirdetés után felvettek esetében csak a lakáscélú jelzálog-hiteleknél. Az állami támogatást a pénzügyi intézményeknél kell igényelni.

 

Az előtörlesztési díjat az igénylő helyett az állam fizeti meg a bankoknak.

 

1981 óta csökken a népesség Magyarországon, ezért is hirdettek meg egy demográfiai programot, amely számos intézkedéssel támogatja a gyermeket vállalókat, ennek része a jelzáloghitel-tartozás csökkentése is.

 

 

A kormány által elfogadott javaslat elsődleges célja a gyermekvállalás ösztönzése.

 

A pénzügyi intézmények bírálják el a támogatási kérelmet, pozitív döntés esetén támogatási szerződést kötnek az igénylővel, majd a tartozásból jóváírják az 1 millió forintot. Ha a bank nem fogadja el a támogatási kérelmet, az igénylő a kormányhivatal járási hivatalához fordulhat jogorvoslatért.

 

Az igénylőknek legalább 50%-ban a kölcsönre fedezetet nyújtó ingatlan tulajdonosainak kell lenniük, nem lehet köztartozásuk, valamint feltétel a büntetlen előélet.

 

Azok a hátralékos adósok is igénybe vehetik a támogatást, akiknek nincs köztarozása és nem büntetett előéletűek.

 

forrás: kormány.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.