2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Emberközpontú programot szeretnének a kispestiek

Főoldal>Közélet>Emberközpontú programot szeretnének a kispestiek
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 15. 10:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ne a kövekről, hanem az emberekről szóljon a következő öt év Kispesten – értettek egyet az érdeklődők a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeivel és polgármesterjelöltjével a kormánypárt első lakossági fórumain. Dódity Gabriella ismertette polgármesteri programját, amelyben a közbiztonság, a munkahelyteremtés, a családok és a rászorulók segítése, és a lakóközösségek szűkebb környezetének rendbetétele alkotják a legfontosabb stratégiai pontokat, hiszen nem elég, ha az önkormányzat csak a négy-öt kiemelt térre figyel oda. A polgármesterjelölt elsőként a lakótelepi és felső-kispesti választókörzetek képviselőjelöltjeit, Fekete Márkot, Huczkáné Rózsa Esztert, Winbrechtinger Évát, Vidra Zoltánt, Szabó Istvánnét, Varró Zsoltot és Molnár Andrást mutatta be. Az első kettőt még két fórum követi, ahol a Fidesz-KDNP többi jelöltje is bemutatkozik.

Odafigyeléssel és tenni akarással lehet valóban segíteni a Kispesten élők gondjainak megoldását, szűkebb és tágabb lakókörnyezetük szebbé-jobbá tételét – mondta bemutatkozó és programismertető lakossági fórumain a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Dódity Gabriella, és ebben az érdeklődők is egyet értettek. A felszólalók között ugyanis többen nehezményezték, hogy bár az Atatürk teret, a központi játszóteret, vagy a Városháza előtti parkot rendszeresen takarítják, rendben tartják, a városvezetés a többi utcára és közterületre már nem fordít kellő figyelmet, holott a kispestiek többsége nem a kiemelt tereken él. Szó volt továbbá közlekedési gondok lehetséges megoldásairól is.

 

A felmerülő kérdésekre Dódity Gabriella polgármesterjelölt mellett dr. György István budapesti kormánymegbízott, illetve csütörtökön Szabó Istvánné az 5-ös, Varró Zsolt, a 6-os, és Molnár András, a 7-es, pénteken pedig Fekete Márk, az 1-es, Huczkáné Rózsa Eszter, a 2-es, Windbrechtinger Éva, a 3-as és Vidra Zoltán, a 4-es számú egyéni önkormányzati választókörzet képviselőjelöltjei válaszoltak. Dódity Gabriella elmondta, örül annak, hogy a szinte valamennyi felmerült kérdésre megtalálható a válasz polgármesteri programjában, amelyet a képviselőjelöltekkel együtt a kerületet bejárva, az itt élőket meghallgatva állítottak össze.

 

Fontos téma volt az egészségügyi ellátás helyzete; több hölgy panaszkodott például arra, hogy mammográfiai szűrésre csak a XVII. kerületben van lehetőség. A legtöbb kérdés a közbiztonságot, közrendet és köztisztaságot érintő témákban érkezett. A polgármesterjelölt hangsúlyozta, álláspontja szerint a szabályok mindenkire vonatkoznak, a kispestieknek pedig jogos igényük, hogy a közterületeket, parkokat, padokat rendeltetésszerűen használhassák, most azonban sok helyen például az ott italozók, hangoskodók, szemetelők miatt ez nem lehetséges.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.