2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyertyafényes hagyományteremtés

Főoldal>Közülünk>Gyertyafényes hagyományteremtés
 
Írta: Szerk.
2018. december 03. 12:40
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újra hagyománnyá vált Kispesten az adventi gyertyagyújtás: a kispesti Fidesz saját készítésű adventi koszorúján felvillant az első gyertyaláng a Templom téri közös teázáson december 2-án, vasárnap.

Másodszor várta közös teázásra, süteményezésre és adventi gyertyagyújtásra a kispestieket a Fidesz kispesti szervezete a karácsonyi díszbe öltözött Templom térre, amelyhez csatlakozott a Kispesti Társaskör is.

 

 

– A karácsonyi időszak az együtt töltött szép pillanatokról és az ünnepre való lelki felkészülésről is szól. Ennek szimbolikus kezdete az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása is, amely – mint közösségi esemény – hiányzott Kispesten, ezért újra hagyománnyá szeretnénk tenni – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke. – Kispestnek van karácsonyfája, szép adventi fényei is, de a karácsonyi keresztény hagyományok fontos része és szimbóluma az adventi koszorú is, ezért a saját készítésű koszorúnk kint marad a Templom téren, és minden vasárnap fél ötkor közösen meggyújtjuk a soron következő gyertyákat – tette hozzá Dódity Gabriella.

 

A képre kattintva tekintse meg képgalériánkat!

 

A lelki felkészülésnek az önzetlen segítés is a része, ezért Dódity Gabriella meghívta a jelen lévőket a Kispesti Társaskör hagyományos adventi estjére is, ahol az egyesület – amely évről-évre kiáll a nemes célok mellett – idén a Kispesti Mentőalapítványnak szervez támogató gyűjtést, hogy ezzel is segítsék az országosan egyébként legtöbbször riasztott mentőállomás munkatársainak mindennapi életét.

 

Az adakozásból a kispesti Fidesz is kiveszi a részét, hiszen amellett, hogy idén harmadik alkalommal gyűjtötték össze a jó szándékú kispestiek ajándékait, ezúttal is kiegészítették azokat, és sporteszközöket, játékokat vásároltak. Így idén már 80 rászoruló gyermeket lephetnek meg karácsonyra a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban. A CBA Remízzel közösen pedig 30 családot támogatnak tartós élelmiszercsomaggal, hogy az ünnepi asztalra is kerülhessenek finom falatok. Emellett segítenek a kerületi bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak is, hiszen – folytatva a hagyományt – idén is ők ajándékozzák a karácsonyfát a kispesti nevelési intézményeknek. De a tavalyihoz hasonlóan idén is kedvezményes karácsonyi fenyőfavásárra is várják a kispestieket december 15-én (szombaton) 9 órától az Ady Endre út 91. alatt, hogy azok is ünnepi díszbe öltöztethessék otthonukat, akik a drágább, piaci áron kínált fát nem tudják megvásárolni.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.