2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják a táborozási támogatást

Főoldal>Közérdekű>Hamarosan átadják a táborozási támogatást
 
Írta: Szerk.
2018. május 16. 14:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Minden eddiginél több táborozási pályázat érkezett a Kispesti Társaskörhöz idén. Az elmúlt két évben több száz kispesti családnak segítettek azzal, hogy először 10, majd 15 ezer forinttal hozzájárultak a gyermekek táborozási költségeihez, amelyet idén is folytatnak. Ezúttal is 15 ezer forinttal támogatják a rászoruló családokat. A programot dr. György István kormánymegbízott jótékonysági koncertjének adományából hirdették meg.

Április 30-ig pályázhattak a kispesti lakóhellyel rendelkező családok a gyermekek táborozási támogatására a Kispesti Társaskörnél. Több mint 160 pályázat érkezett idén, miután Dr. György István tavaly decemberi jótékonysági koncertjének bevételét– az előző két évhez hasonlóan – ezúttal is erre a célra ajánlotta fel.

A kormánymegbízott a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötletet Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke adta, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben is. Tavaly decemberben rekordot döntött a koncert bevétele: 4 millió forint összegű adomány gyűlt össze, ezzel együtt immár 19 millió forinttal segítették a rászorulókat az elmúlt években.

- Örömmel látjuk, hogy egyre népszerűbb a pályázat. Ez az egymást követő harmadik év, amikor kispesti és kőbányai gyermekek nyári táborozásához járulunk hozzá a jótékonysági koncerten összegyűlt nagylelkű felajánlásokból. Úgy érezzük, hogy így tudunk a legtöbb családnak segíteni – mondta el lapunknak dr. György István.

De nem csupán a családoknak, több intézménynek is segítettek már. Az elmúlt években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel lepték meg, hozzájárultak a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához, tévénéző-, masszázs foteleket, és gyógyászati segédeszközöket vásároltak a kispesti nyugdíjas otthonnak is. Az utóbbi két alkalommal kispesti és kőbányai gyermekek táborozást támogatták, a kerületből 230 gyermek kapott segítséget az elmúlt két évben. 

 

Fotók: Facebook 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.