2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.2fed0e18e39b.jpg]

Kerületi elismerések

Főoldal>Kultúra>Kerületi elismerések
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. június 20. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Díszpolgárokat köszöntöttek, valamint Kispestért Díjakat és Dicsérő Okleveleket adtak át június 17-én a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban tartott önkormányzati ünnepi testületi ülésen.

Idén három új díszpolgárt választott a 140 évvel ezelőtt önálló településsé vált Kispest. Az ünnepségen Dr. Gerhardt Márta gyermekfogorvos, Kaposi Gergely karnagy, a Wekerletelepi Szent József Kórus alapítója és vezetője, valamint Nagy Tamás, a Wekerlei Társaskör Egyesület elnöke vehette át a Kispest Díszpolgára címet, a címerrel ellátott arany emlékgyűrűt és kitűzőt, valamint az oklevelet.

 

Kispestért Díjat olyan emberek vehettek át, akiknek Kispesthez kötődő munkássága, embersége, példaértékű lehet mindenki számára. Az elismeréssel járó ezüst kitűzőt, oklevelet és pénzjutalmat tízen kapták meg, Ágfalvi Anna, az Árnyas Óvoda óvodatitkára, Benkő Gyula, az Eötvös József Általános Iskola tanára, Bihariné Józsa Judit, a Kós Károly Általános Iskola tanára, Birszán Zsoltné, a Bóbita Óvoda óvónője, Dr. Csortos Franciska orvos, Dr. Krejczarek Béláné, a Kispesti Egészségügyi Intézet munkaügyi vezetője, Paál Krisztina, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, Rudy László 56-os elítélt (a posztumusz elismerést özvegye vette át), Dr. Tóth Margit háziorvos és Vass Lászlóné, a Kispesti Egészségügyi Intézet körzeti nővére.

 

 

Dicsérő Oklevelet és pénzjutalmat vehetett át Kispest fejlődése érdekében végzett munkájáért Bán Zoltán, a Közpark Nonprofit Kft. volt ügyvezető igazgatója, Benkőné Molnár Judit, az Okmányiroda vezetőhelyettese, Bertók Zoltánné, a Humánszolgáltatási Iroda vezető főtanácsosa, Chwala Tibor lokálpatrióta, Dr. Dienes Lajosné, a Bolyai János Általános Iskola iskolatitkára, Geigner Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda adminisztrátora, Horváth Ibolya, a Pénzügyi és Gazdasági Iroda ügyintézője, Horváth Katalin, a Pénzügyi és Gazdasági Iroda főelőadója, Juhász Istvánné, a Jegyzői Kabinet Iroda gépírója, Lipcsei Szabolcs, a Zöldprogram Iroda vezetője, Marton Judit, az Ady Endre Általános Iskola tanára, Pihokker Jánosné, a Gyöngyszem Bölcsőde csoportvezető gyermekgondozónője, Somogyi Gábor, a Pannónia Általános Iskola igazgatója, Vinis Gyuláné, a Gazdasági Ellátó Szervezet kontírozó könyvelője és Vajdáné Elek Valéria, az Őszirózsa Gondozási Központ klubgondozója.

 

Idén kilenc pedagógus vehetett át oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést. Együttnevelő Pedagógus Elismerő Oklevelet kapott Gratzer Kátolyné, a Puskás Ferenc Általános Iskola tanítója, és megosztva Csató Józsefné és Molnár Tamásné, az Árnyas Óvoda óvodapedagógusai. Kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért Elismerő Oklevelet vehetett át Kapuszta Lászlóné, a Mézeskalács Óvoda óvodapedagógusa és Magyar Klára, a Pannónia Általános Iskola tanítója. Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevéllel ismerték el munkáját Széles András citeraművésznek, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenetanárának, valamint Iklódiné Bacher Valériának, a Vass Lajos Általános Iskola orosz-történelem szakos tanárának. Kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért Polgármesteri Dicsérő Oklevélben részesült Uhl Istvánné, a Vass Lajos Általános Iskola biológia-földrajz szakos tanára és Nagyné Csejtei Piroska, a Szivárvány Óvoda pedagógusa. Emléklapot vehetett át Lukács Balázsné, a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, aki a közelmúltban Bárczy István-díjat kapott a Fővárosi Közgyűléstől a gyermekek iránt elkötelezett, magas színvonalú szakmai munkájáért.

 

 

Az ünnepi testületi ülés fényét emelte a Kispesti Művészeti Iskola Szimfonikus Zenekara, akik több zeneművel is felléptek a délután folyamán. Az Ady iskola Harangvirág énekegyüttese, a Wekerletelepi Szent József Kórus és Kulcsár Fanny, a Vass iskola tanulója is nagy sikerrel szerepeltek az ülésen.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.