2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Két óvoda felújítására pályázik az önkormányzat

Főoldal>Közélet>Két óvoda felújítására pályázik az önkormányzat
 
Írta: Szerk.
2016. szeptember 08. 11:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Két óvoda energetikai felújítására pályázik az önkormányzat – erről döntött a képviselői testület a júniusi ülésen. Pozitív, hogy a városvezetés végre foglalkozik a leromlott állapotú nevelési intézményekkel, viszont az oktatási intézményekről Gajda Péter (MSZP) polgármester levette a kezét annak ellenére, hogy a tankerületi igazgató levélben hívta fel a figyelmet számos sürgős probléma orvoslására.

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Szivárvány Óvoda és a Gyöngykagyló Óvoda energiahatékonysági felújítására, ami tartalmazza a nyílászárók teljes cseréjét, napelemes rendszer kiépítését, a világítás korszerűsítését és a födémek szigetelését. Szó volt arról, hogy a meglehetősen rossz állapotban lévő Vass Lajos Általános Iskolát is beveszik a pályázatba az egyik jobb állapotban lévő óvoda helyett, de a testületi ülésen Gajda Péter (MSZP) polgármester úgy fogalmazott: mivel az iskolákat januártól átveszi a KLIK, inkább az önkormányzat által üzemeltetett intézményeket támogatják.

 

Több épület is beázik

 

Még nyár elején hivatalos levélben szólította fel a polgármestert a kispesti tankerületi igazgató, hogy azonnali hatállyal kezdjék meg a balesetveszélyes iskolák felújítását. A levél több oldalon sorolta az iskolaigazgatók által jelzett égető problémákat; van olyan kispesti iskola, ahol 33 éve nem volt tisztasági festés a tornateremben, vagy éppen patkányok jelentek meg. De az óvodáknál is bőven akad probléma, a testületi ülésen Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője feltette a kérdést a polgármesternek, hogy ha csak az óvodákra kíván fókuszálni, akkor már miért nem a kritikus állapotban lévő Hársfa óvodával indul a pályázaton az önkormányzat, és fejlesztéspolitikai tanácsnokként miért hagyták ki a döntéshozatalból. A polgármester annyit válaszolt, hogy szakmailag indokolt a döntés, és mindenképpen felújítják saját forrásból a Hársfa óvodát is. Lapunk korábban megírta, hogy ebben az intézményben egy óvónő tette közzé a beömlő esővízről készült videóját a Facebookon. Ezen jól látszott, ahogyan a vízben állnak, és edényekben gyűjtik a beömlő esővizet. A sajtóvisszhangnak köszönhetően az önkormányzat nekifogott a tető javításának, de szükség lenne további felújításokra is.

 

Mint azt már többször megírtuk, a kispesti oktatási és nevelési intézmények legtöbbje kritikán aluli állapotban van. Mivel jövő január elsejétől valamennyi iskolát átveszi az állam, a baloldali városvezetés minden bizonnyal a kormánytól várja majd az általa elmulasztott felújítások, fejlesztések elvégzését.

 

Számos intézmény udvara is komoly felújításra szorulna.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.