2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ki működteti a Kispest TV-t?

Főoldal>Közélet>Ki működteti a Kispest TV-t?
 
Írta: Szerk.
2015. március 23. 14:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Homály fedi a Kispest TV-t működtető cég kilétét. Gajda Péter polgármester emlékei szerint egy bizonyos Domino Kft. a hírcsatorna üzemeltetője, de a honlapon a 2015 Centrum Televízió Magyarország Kft-t tüntették fel.

Tavaly év végén járt le a Kispest TV-t eddig üzemeltető cég szerződése az önkormányzattal, ennek ellenére a DIGI televízió előfizetői már nap, mint nap láthatják az adásokat, melyeket Kispest polgármestere kísérleti adásoknak nevezett. A Fidesz-KDNP kérdésére, miszerint milyen cég és kinek a megbízásából üzemelteti a Kispest Tv-t, Gajda Péter nem tudott válaszolni, csak annyit mondott: emlékei szerint talán a Domino Kft. Arról azonban, hogy ki vegye át a kerületi televízió üzemeltetését, milyen feltételekkel és mennyi pénzért, nem döntött a testület, és pályázatot sem írtak ki. Mint kiderült, az önkormányzat három hónapra 2,5 millió forinttal támogatja a helyi tv működésének költségeit, erről azonban a képviselő-testület nem tudott, így nem is dönthettek róla. A önkormányzat jegyzője elmondta: huszonöt millió forint felett köteles az önkormányzat közbeszerzést kiírni, amit meg is fognak tenni, amint elérik ezt az összeget. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezetője a testületi ülésen kétszer is feltette a kérdést a jegyzőnek, hogy mire írnak ki közbeszerzést, ha a polgármester, írásban adott tájékoztatást arról, hogy az önkormányzat maga kívánja működtetni a jövőben a tévét.

 

Információink szerint az önkormányzat szakmai alapokon működő, független Sajtókommunikációs Iroda vezetőjének felesége, és annak barátnője is az új Kispest Tv-t működtető cégnél dolgozik.

 

A 2015.évi tervezett költségvetésben pedig az önkormányzat legalább 100 millió forintot fordítana kommunikációra, amiben nincs benne a sajtóiroda munkatársainak bérezése, járulékai, továbbá a kormánypárti képviselők véleménye szerint a költségvetésben gyűjtőnéven szerepelnek további milliók, melyeket szintén kommunikációra fordítana a baloldali vezetés. A Fidesz-KDNP képviselők szerint számos olyan terület van, ahol nagyobb szükség lenne a pénzre, ezért átcsoportosítást kezdeményeztek.

 

Fotó: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.