2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.513bc5019208.jpg]

Megnyílik a Kossuth téri lezárt parkoló

Főoldal>Közélet>Megnyílik a Kossuth téri lezárt parkoló
 
Írta: Szerk.
2017. március 10. 17:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kereskedők összefogásának köszönhetően rövid időn belül megoldódhat a Kossuth téri piac parkolási problémája, megnyílik ugyanis a Skála előtti magánkézben lévő üres terület. A piac mögötti parkolót újjáépíti az önkormányzat, és a terület teljes lezárásával nem tudnak hol parkolni a piacra érkezők. A kereskedők nem hittek Gajda Péter ígéreteinek, és kezükbe vették az ügyet: megállapodtak a tulajdonossal, így hamarosan megnyílik a parkoló.

Népharag zúdult Gajda Péter (MSZP) polgármesterre, amikor március 1-jén mindenféle előzetes tájékoztatást mellőzve lezárta az önkormányzat a Kossuth téri piac mögötti parkolót. Korábban részleges lezárásról beszéltek, ezzel szemben a teljes területet elkerítették - neve elhallgatását kérő informátorunk szerint a szerződésben foglaltakkal ellentétes módon. A tervek szerint júniusra befejeződik a térrendezés, de munkálatok pont a piac legerősebb időszakára, tavaszra esnek. A kereskedők kétségbeestek, hogy ez időszak alatt a vevőik átszoknak egy másik piacra, ezért összefogtak, felvették a kapcsolatot a Skála áruház előtti üres terület tulajdonosával, és megállapodtak abban, hogy az építkezés idejére megnyitják az áruház melletti, lezárt területet. A parkolóba a Szabó Ervin utca felől lehet majd behajtani, a területet elhagyni a Simonyi Zsigmond utca felé lehet majd.

 

 

- Az építkezés megkezdése előtt az önkormányzatnak kellett volna gondoskodnia a megfelelő számú parkolóhelyről, főleg úgy, hogy utolsó pillanatban kiderült: a teljes területet lezárják. Szégyen, hogy a kereskedőknek kellett összefogniuk, és megoldást találniuk a parkolási gondokra az önkormányzat helyett. Ugyanakkor örvendetes, hogy ez ilyen gyorsan sikerült. A parkoló megnyitásához a Budapest Közúttal kellett egyeztetni, ebben kérték a segítségemet a kereskedők. Azt az ígéretet kaptam a fővárosi szakemberektől, hogy a parkoló megnyitásához szükséges közlekedési táblákat a lehető leggyorsabban kihelyezik, így rövid időn belül megnyílhat a piac vásárlói előtt a parkoló - mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki hozzátette: a piac mögötti terület rendezésére még az előző ciklusban nyert forrást a kerület a Fővárosi Önkormányzattól.

 

A beruházásnak már évek óta kész kellene lennie, nem érti, mit lehet ennyit bénázni egy fejlesztéssel, miközben például a XXII. kerületben már egy teljes piacot felépítettek ugyanezen pályázaton nyert forrásból. Mint ahogyan azt sem érti, amit a kereskedők és a lakosok is egyaránt kifogásoltak: évek óta tervezik a felújítást, de a parkolás megoldásáról csak a terület lezárásának napján kezdtek el gondolkodni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.