2023. szeptember 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.292433c4c2fc.jpg]

Megszegte az önkormányzat a saját szabályzatát

Főoldal>Közélet>Megszegte az önkormányzat a saját szabályzatát
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 08. 14:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nem vette figyelembe az önkormányzat a Wekerletelepre vonatkozó speciális építési szabályzatot, és az Árnyas óvoda mindhárom tagóvodájában a gerébtokos ablakokat bumfordi, osztás nélküliekre cserélték. Ez szembe megy Wekerletelep arculatával, ezért a Wekerlei Társaskör Egyesület egy ezt kifogásoló levelet küldött Gajda Péter (MSZP) polgármesternek.

Ablakcserék zajlottak az Árnyas óvoda mindhárom tagóvodájában. Ennek a hírnek bizonyára mindenki örülne, ha a kivitelezés az építési szabályzatoknak megfelelően zajlana. Wekerletelepen ugyanis az óvodák „különösen értékes, kiemelten kezelendő” épületek, azaz csak az eredeti állapotnak megfelelő módosításokat hajthatják végre az épületeken. Nos, az Árnyas óvoda energetikai felújítása során a gerébtokos ablakokat bumfordi, osztás nélküliekre cserélték, ezzel megbontva Wekerletelep arculatát. Az óvoda fenntartója, a Kispesti Önkormányzat saját építési szabályzatát szegte meg, amelyre a Wekerlei Társaskör Egyesület levélben fel is hívta Gajda Péter (MSZP) polgármester figyelmét.

 

 

Az Árnyas Óvoda gerébtokos ablakait osztás nélküliekre cserélték.

 

Levelükben azt írják, hogy az okozott kár felbecsülhetetlen, és kérik annak kivizsgálását, hogy hogyan fordulhatott elő ilyen durva beavatkozás, kik a felelősek ezért és követelik, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot. A civilek felhívták arra a figyelmet, hogy meg kell állítani az arculatkép rombolást, a magánkézbe került ingatlanok tulajdonosai rendszeresen megszegik a műemlékvédelmi szabályzatot: több olyan házban, ahol tilos, műanyag nyílászárókat szereltek be vagy éppen a telepre jellemző spalettákat szerelték le.

 

Tették mindezt annak ellenére, hogy 2013-ban és 2014-ben a képviselő-testület a költségvetésében több százezer forintot biztosított a WTE-nek olyan szemléletformáló kiadványok terjesztéséhez, amelyek jogkövető magatartásra ösztönzik az itt élőket. De nagyon úgy tűnik, hogy kidobott pénz volt, hiszen nem csak a magánszemélyekre nem volt hatással a felhívás, de az önkormányzat is fittyen hány a saját szabályzatára és nem figyel Wekerletelep arculatára.  Tíz éve, a Pannónia Általános Iskola nyílászáróinak cseréjénél ugyan figyeltek az ablakok osztásaira, azonban a szabályzat szerint nem lehetett volna műanyag nyílászárókat beépíteni, továbbá a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár épülete sem egyezik az eredeti állapotával.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.