2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megújult épület új névvel: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Főoldal>Közélet>Megújult épület új névvel: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. március 21. 09:51
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Wekerlei Kultúrház és Könyvtárra keresztelte a Petúr utcai gyermekházat Kispest képviselő-testülete legutóbbi, március 17-i ülésén. A képviselők döntöttek arról is, hogy licitálásos pályázaton próbálja bérbe adni az önkormányzat a Fő utcában található Kispesti Vigadó épületét.

A testület legutóbbi ülése a napirend módosításával kezdődött: Lázár Tamás, a Jobbik képviselője ugyanis új napirendi pont felvételét kérte, melyet zárt ülésen tárgyaltak meg a képviselők. A testület végül a nyilvános döntés szerint úgy határozott, hogy egy külsős cég végezzen gazdasági átvilágítást az önkormányzati tulajdonú Közpark Kft.-ben.

A zárt ülés után a szociális rendelet módosításával folytatódott tárgyalás. A nappali ellátás, a házi segítségnyújtás és az étkeztetés térítési díjai nagyjából az infláció mértékével emelkednek: az alacsony jövedelműeknél kisebb, a magasabb jövedelműeknél nagyobb arányban.

Egyhangú szavazáson döntött a testület az önkormányzat folyószámla-hitelkeretének meghosszabbításáról is, 1,5 milliárd forint értékben.

Licitálásos pályázaton próbálja bérbe adni az önkormányzat a Fő utcában található Kispesti Vigadó épületét. A döntéssel egy régóta húzódó probléma oldódhat meg: a korábbi bérlőtől, a Média Menedzser Kft-től 2009 végén vette vissza a kerület az épületet, utána egy rövid ideig a Wekerlei Gyermekház kapott benne ideiglenesen helyet – míg a Petúr utcai épületük felújítása zajlott – , majd 2010 végéig a KMO biztosított néhány civil szervezet számára a Vigadóban lehetőséget foglalkozásaik megtartására. A pályázati kiírás szerint a leendő bérlő kulturális, oktatási, egészségügyi és akár karitatív munkát végző szervezet is lehet. A kerület eredményes pályáztatás esetén határozott idejű, öt évre szóló szerződést köt majd az új bérlővel.

Egy Lehel utcai, 53 m²-es, összkomfortos lakás bérlőjének kiválasztásával hatalmazta fel a BRFK-t a testület a kispesti rendőrök lakásgondjainak enyhítésére. A határozattal hétre emelkedett az így bérbe adható kerületi lakások száma.

Döntött a testület a Mészáros Lőrinc utca 45. szám alatti ingatlan ügyéről: március végével felmondják a jelenlegi bérlővel, a Szabad Demokraták Szövetsége Kispesti Szervezetével kötött bérleti szerződést. Mint az a testületi ülés vitájában elhangzott, a kerületben a pártházak ügyét rendezni kell, hiszen még az Állami Számvevőszék is talált szabálytalanságot.

Eddig a pártok csupán jelképes összegért – 10 Ft/év – bérelhették az önkormányzattól székházaikat, azonban az üzleti alapú bérleti konstrukciót jogszabály írja elő, s így az ügy rendezésének egyik állomása volt a testület döntése. Vélhetőleg a következő testületi üléseken a kerület többi pártszékházáról is tárgyalnak majd a képviselők.

Egyhangú szavazással döntött a Wekerlei Gyermekház és Családi Könyvtár névváltoztatásáról a testület. Az intézmény azért kérte ezt, mert olyan nevet szerettek volna, ami valóban lefedi tevékenységüket. Szabó Mária, igazgató szerint, aki nem ismeri az intézményt, az elnevezésből nem feltétlenül következtet arra, hogy ott egy olyan művelődési ház működik, ahol a gyerekek mellett mind a tini korosztálynak, mind a felnőtteknek szóló programokat is kínálnak. Az intézmény új neve Wekerlei Kultúrház és Könyvtár lett.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.