2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ade5cde7ee94.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.106e49576886.jpg]

„Narancssárga köd” ereszkedett a kispesti óvoda felújításának botrányára

Főoldal>Közélet>„Narancssárga köd” ereszkedett a kispesti óvoda felújításának botrányára
 
Írta: Szerk.
2023. február 17. 10:14
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Országos hírű botrány ide vagy oda, a baloldali kerületvezetés szerint minden rendben, költséghatékonyan zajlott a kispesti Százszorszép Óvoda felújítása kapcsán, éppen ezért nincs is helye felelősségre vonásnak az ügyben.

„Mikor vonja felelősségre az önkormányzat Kránitz Krisztiánt?” – tette fel a kérdést a kispesti Fidesz-KDNP frakció a február 14-i képviselő-testületi ülésen a Százszorszép Óvoda felújítását övező botrányra utalva. Gajda Péter MSZP-s polgármester válaszában úgy fogalmazott, a kormánypárti képviselők szeme elé narancssárga köd ereszkedett le, ezért nem látják azt, hogy ez egy teljesen szabályos, a kerület vagyonával jól gazdálkodó, költséghatékony felújítás volt.

 

Emlékezetes, a munkákat 2019 nyarán végeztette el a baloldali vezetésű önkormányzat, a projektet pedig a baloldal által vitatott korrupciógyanús hangfelvételeken sokat emlegetett Kránitz Krisztián, a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet akkori vezetője írta alá. A bruttó 180 millió forintba került felújítás azonban nem úgy sikerült, mint amire számítani lehetett: több tízmillió forintos is lehet az értékkülönbség a valós munkák és a papíron szereplők között.

 

A felújítás részleteit Dódity Gabriella, Fidesz-KDNP-s fővárosi képviselő részletezte közösségi oldalán: egyebek között leírta, hogy a régi kerítést mindössze lemázolták, holott felújításának 30 millió forintos költségvetésében új kerítéselemek is szerepeltek, s a többi közt elszámoltak 11 gáztűzhelyt is, az intézményben azonban kikötötték a gázt és villanytűzhelyen melegítik az ételt.

 

Gajda Péter a testületi ülésen emlékeztetett arra a levélre, amelyben tavaly és végén a többi közt ezeket az állításokat is igyekezett megcáfolni, a Fidesz-KDNP szerint azonban ezek az érvek nem állják meg a helyüket. Ahogy Fekete Márk, a kormánypárti frakció képviselője fogalmazott, ami a műszaki leírásban és a számlákon szerepel, de a valóságban nincs ott, arról fölösleges vitatkozni. Song Simon, akinek szavai szerint alkalmatlan volt a feladatra az, aki a felújítást végezte, példaként említette azt a rozsdás mosogatótálcát, amelyet tudomása szerint visszaépítettek, majd elkezdtek lecsiszolni, azonban kilyukadt, így végül kibontottak és elvittek.

 

Korábban megírtuk, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2019 óta nyomoz a Százszorszép Óvoda felújításának ügyében. Noha a kispesti Fidesz-KDNP frakció az elmúlt években többször mondta, hogy távolítsák el a korábbi vagyonkezelőt az önkormányzat kötelékéből, erre nem került sor, sőt. Kránitz Krisztián feladataival együtt – a DK javaslatára – egy másik önkormányzati intézménybe került át, s a mind a mai napig ő felel többi közt a kispesti gyermekintézményekért is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.