2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.f5bf8d2693aa.jpg]

Népszerű a Gazdabolt

Főoldal>Közülünk>Népszerű a Gazdabolt
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. június 18. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Közel 20 éve működtet a kerületben a kertbarátok körében igen népszerű szakboltot a Stanek család. Az Árpád utcai boltba betérők nemcsak minőségi termékek közül válogathatnak, hanem igény szerinti szaktanácsadást is kaphatnak.

Bevallom, avatatlan kertészként már többször betértem az Árpád utcai Gazdaboltba. Hol valamilyen kerti eszköz után kutattam, hol gyógyírt kerestem növényeimnek, mert éppen ellepték az élősködők. Eddig nem kellett csalódnom, a keresett áru a legtöbbször volt – sokszor olcsóbban, mint máshol – a növényvédelemben pedig kivétel nélkül mindig olyan segítséget kaptam, amivel eredményesebben folytathattam küzdelmemet a kis kertem érdekében.

„A rendszerváltás követően, 1992-ben vettük fontolóra, hogy vállalkozásba kezdünk” – mesélte lapunk megkeresésére Stanekné dr. Tóth Júlia, az Árpád utcai Gazdabolt tulajdonosa. A vállalkozás pedig nem lehetett más mint az, amiben több évtizedes tapasztalatuk volt, és bőséges szakmai ismertekkel is rendelkeztek férjével, dr. Stanek Józseffel.

Kezdetben a lakásukból kialakított 12 négyzetméteres szobában indult a vállalkozás, majd az évek alatt tovább fejlődtek. Később szaktanácsadással is bővült kínálatuk, a szakmérnök munkatársakkal itt el is magyarázzák a vásárlóknak, hogy mit kell tenni a kertjükkel. Különösen fontosnak tartják, hogy a pihenő kertek szépítéséhez, például fűtelepítéshez is szakszerű tanácsokat adnak. Segítenek a vevőknek többek között a termesztési és védelmi technológiákban, valamint permetezési útmutatókat bocsátanak a hozzájuk fordulók rendelkezésére. Legcélszerűbb, ha a problémás növényekről mintákat hoznak a boltba, ami alapján – mint az én esetem is mutatja, a legtöbbször – eredményes útmutatást adnak a probléma leküzdésére. De nemcsak a kiskerttulajdonosok fordulhatnak ide bizalommal, a lakótelepi erkélyek szépítésével foglalatoskodóknak is tudnak segíteni.

A cég fejlődését mutatja, hogy nemcsak profilt bővítettek az utóbbi években, hanem létszámunk is növekedett, ma már három növényvédelmi szakmérnökkel oldják meg a hozzájuk fordulok problémáit. Beszélgetésünk végén Stanekné büszkén mutatott egy könyvet, melyből kiderült, a közel két évtizedes munkájuk ellen egyetlen olyan vevői kifogás sem merült fel, amit a boltban kifűggesztett panaszkönybe lejegyeztek volna.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.