2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Orbán Viktor: Bővülnek a családtámogatások

Főoldal>Közélet>Orbán Viktor: Bővülnek a családtámogatások
 
Írta: Szerk.
2022. január 28. 09:44
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani családtámogatási programok, de újabb elemekkel is ki fognak egészülni, és jó gazdasági teljesítmény esetén a támogatások mértéke is emelkedni fog – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Európában a magyarok költik családtámogatásra arányosan a legtöbbet a költségvetésből, nincs olyan ország, amely a pénzügyek nyelvén is olyan fontosnak tartaná a gyermekeket és a családokat, mint Magyarország – hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjújában.

 

A miniszterelnök azt mondta: személyes célkitűzése, hogy ha valaki gyermeket vállal, akkor azzal az anyagi életkörülményei ne nehezebbek legyenek, hanem javuljanak.Mély meggyőződésük, hogy ha nincsen gyerek, akkor nincsen jövő – fogalmazott, kiemelve: ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap az áprilisi választáson, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani családtámogatási programok, de újabb elemekkel is ki fognak egészülni, és jó gazdasági teljesítmény esetén a támogatások mértéke is emelkedni fog.

 

Nem leszünk bevándorlóország

 

Orbán Viktor hangsúlyozta: az lehetetlen, hogy „idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket”.   – Mi a saját gyermekeinkre szeretnénk hagyni az országot, nem pedig idegenekre – húzta alá, hozzátéve: az a cél, hogy olyanok legyenek Magyarországon a körülmények, hogy a családok merjenek vállalni gyermekeket. – Mi nem akarunk bevándorlóország lenni – szögezte le.

 

Biztonságosabb lesz a gázellátás

 

A jövő heti magyar-orosz csúcstalálkozóról szólva a kormányfő elmondta: azt szeretné elérni, hogy Magyarország biztonsága érdekében növeljék meg a gázmegállapodásban rögzített és biztosan szállítandó gáz mennyiségét. Jelezte, tárgyalásai előtt egyeztet mind a NATO-val, mind az Európai Unióval.

 

Azt az ellenzéki felvetést, hogy Putyin odarendelte a magyar miniszterelnököt magához Moszkvába, Orbán Viktor úgy kommentálta: a magyar közvélemény pontosan tudja, hogy "bennünket nem lehet sehova sem odarendelni". Kijelentette: Magyarország egy szuverén ország és a kormánya és vezetői szuverén módon viselkednek. – A kormány mindig a nemzeti érdekeket tartja szem előtt a külkapcsolatokban is – jegyezte meg.

 

A baloldal túl messzire ment

 

Orbán Viktor kitért arra is, hogy szerinte a járvány elleni védekezés támadásával túl messzire ment a baloldal. Mint mondta, nem szabad úgy akarni a hatalmat, hogy közben a nemzet, az ország érdekei ellen teszünk. A miniszterelnök kijelentette, a kiindulópont a magyar emberek biztonsága, minden döntésüket ez a szempont vezeti, és ez igaz az oltásra is. – Mindig kell lennie annyi oltóanyagnak a raktáron, amennyire a magyaroknak szükségük van. Ugyanakkor ráhagyással dolgoznak, és ezek a készletek egy idő után elveszítik a szavatosságukat, tehát ha nem tudják beadni Magyarországon, akkor jobb, ha odaadják valakinek, mintha kidobnánk – magyarázta. Arról is beszélt, hogy nagy hibának tartaná, ha vakcinabeszerzés szempontjából "kiszolgáltatnánk magunkat az Európai Unió által összeszervezett nyugat-európai gyógyszergyártók csoportjának". Több lábon kell állni, másokkal is meg kell állapodni, és világossá kell tenni, hogy "nem lehet rajtunk extraprofitot" keresni – tette hozzá.

 

Árstoppal védik a családokat

 

Orbán Viktor az élelmiszerárstopról közölte: normális esetben a kormánynak nem kell beavatkoznia az árak alakulásába, de vannak rendkívüli helyzetek, és akkor a kormány nem mondhatja, hogy majd a gazdasági szereplők megoldják. Amíg nem kerülnek vissza a dolgok a normális kerékvágásba, valakinek meg kell védeni az embereket – jelentette ki.


Brüsszel energiaárakra vonatkozó politikája megbukott – emelte ki a kormányfő, aki szerint a klímavédelmet nem magas energiaárakkal kell kikényszeríteni, mert ennek az eredménye az, hogy minden másnak is nő az ára, hiszen energia mindenhez kell. Emlékeztetett: Magyarországon hosszú évek óta rezsicsökkentéssel védik a családokat. A klímapolitikában pedig világossá kell tenni, hogy a nagy szennyezőknek kell viselniük a terheket, és "nem szabad megengedni a brüsszelieknek azt, hogy áthárítsák ezeket a terheket a magyar családokra" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.