2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Programok hétvégére

Főoldal>Kedvcsináló>Programok hétvégére
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. május 13. 11:08
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A hétvége közeledtével mindannyian abban reménykedünk, hogy kitart a jó idő a két szabadnapra is. Szerencsére a kerületi intézmények igazán változatos programokat kínálnak szombatra és vasárnapra, így jó idő esetén szabadtéren, rossz időben pedig zárt helyen kapcsolódhatunk ki. Válogassatok a programokból, megéri!

Május 14-én a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár Családi Zöld Szombatot tart. A programsorozat következő alkalmának központi témája a civilség és közösségfejlesztés. A szervezők kerekasztal-beszélgetést rendeznek az öntevékenységről, jó példákat mutatnak be Wekerlén belül és kívül. A rendezvény 3-tól 7-ig tart a Wekerlei Kultúrházban.

 

A kerületi általános iskolások tehetségkutató versenyének, a Kinder Tojás Fesztiválnak döntőjét rendezik szombaton a KMO-ban. A már hagyományosnak nevezhető rendezvényen előadói és alkotói kategóriában juthattak a versenyzők a döntőbe, ezen belül hét kategóriában – néptánc, modern tánc, egyéb (pl. fitness), vers- és prózamondás, ének, hangszeres zene, színpadi játék (pl. kabaré) – 32 műsorszámot láthat a közönség 124 gyermek előadásában. A 400 forintos belépődíjat a nyertesek díjazására költik a szervezők. A program délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

A KMO szombat esti programja is izgalmasnak ígérkezik. Évadzáró salsa bulit tart ugyanis a Salsa Con Timba tánciskola este 10 órától az intézményben. Lesz tánc show, oktatás, hölgyválasz, kívánságbuli! Az est folyamán a zenét DJ Groupo és DJ Libertad keveri. Ha táncos lábúak vagytok, ki ne hagyjátok ezt a lehetőséget!

 

 

Május 15-én, vasárnap bringatúrára invitál a Wekerlei Társaskör Egyesület. A Pilisi túra körülbelül 60 km hosszúságú, a szervezők csak tapasztalt kerékpárosoknak ajánlják. Szentendrétől a forgalomtól elzárt erdei aszfaltúton közelíthetitek meg Pilisszentlászlót, több pihenővel. Lefelé hosszú lejtő, a fékek állapota kifogástalan kell, hogy legyen! Fontos a jó kondíció a kb. 15-20 km emelkedő (400m-es szintemelkedés) miatt. Akik elfáradnak, hazafelé a HÉV megoldást kínálhat. Mindenki a saját felelősségére kerékpározzon, a KRESZ szabályok betartásával, a rendezők csak az útvonal megszervezését biztosítják. Mindenki hozzon magával belső gumit a túrára, és ellenőriztesse a fékeket. Sisak viselete és lámpák megléte kötelező! A kesztyűt és az innivalót ne hagyjátok otthon!

 

Akik esetleg félnek a vasárnapi időjárástól, azokat a KMO várja különleges, virtuális vonatozásra.

A művelődési házban értő segítők mellett próbálhatjátok ki, milyen lehet számítógépen vonatot vezetni a magyar vasúton, metróval elvinni az utasokat Kőbánya-Kispest állomásról, villamosokkal haladni a városokban, vagy éppen Anglia vonatforgalmát irányítani a lehető legkevesebb késéssel. A szervezők segítenek összefoglalva bemutatni a legfontosabb szabályokat, elmagyarázzák az egyes játékok működését, megismertetik a különböző vasúti rendszereket. A program vasárnap 10-től 12 óráig tart.

 

Mindenkinek jó szórakozást és kellemes pihenést kívánunk a hétvégére!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.