2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bc53e94d6ff6.jpg]

Rádiós Laci emlékére

Főoldal>Közülünk>Rádiós Laci emlékére
 
Írta: Galambos Zsuzsanna
2011. május 18. 11:45
Rovat: Közülünk
 
Varga László szíve mindvégig Kispestért dobogott. Aki ismerte az tudja, hogy ez így van.
Jászberényben látta meg a napvilágot, de nekünk Ő volt a kispesti Patrióta. Több éven keresztül publikált a kerületi újságokban. Annyi minden mellett a Kispest.info című lapunk első számának címlapfotóját is Neki köszönhetjük.

 

Kispesti témájú relikviái, amit hangyaszorgalommal gyűjtögetett, őrzött, restaruált, pénzt és fáradtságon nem kímélve, több kiállításon is láthatóak voltak. Laci fáradhatatlanul kutatta és csereberélte az ecseri piacon a régi kispesti padlások elfeledett emlékeit. Hitte, hogy ezek a tárgyak tartogatnak számunkra egy-egy történetet és tudta, hogy ezek a relikviák az elődeinktől örökölt értékeket őrzik. Ha gondosan visszük tovább Varga Laci üzenetét, akkor sokáig gazdagíthatják utódaink ismeretét is.

 

Varga Lacinak minden századfordulós tárgyhoz, levelezőlaphoz, fotóhoz fűződött egy anekdotája, amit szívesen meg is osztott velünk. Érdeklődve hallgattuk személyes élményeit, amikor Puskás Öcsivel és Papp Endrével együtt az egyik emlékezetes március 15-én hármasban koszorúzták meg Kossuth szobrát. Tudta, hogy Kispest területén mikor alakult az első Kerékpáros Klub, vagy éppen, hogy hol található a Határkő, ami Kispest és Lőrinc határát jelölte.

 

Biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy Kispesten a Nagy Balogh János Kiállítóteremben 2007-ben „Kispesti századfordulós levelezőlapok és képek” címmel volt látható kiállítása. Ebből az alkalomból megjelent egy kiadvány is (1000 sorszámozott példányban). Sokan őrizzük gyűjteményükben ezt a könyvet. Azt vallotta, hogy 60. születésnapja alkalmából lepte meg saját magát ezzel a kiadvánnyal. De ez nekünk is ajándék volt .

 

 

Büszkén vallotta magát kispesti iparosnak, rádió- és televízió szerelőként is sokan ismerhették.

Az utóbbi években már munkát nem vállalt, de karácsony előtt idős emberek és az arra rászorulók karácsonyi izzósorait javította, teljesen ingyen.

 

Lacinak ez volt a másik nagy szerelme, a hivatása, a beszélő dobozok, azaz a rádiókészülékek. Különleges gyűjteménye volt, gyűjtötte és javította, restaurálta és óvta a régi szép darabokat. Kispesti események alkalmával mindig elővette és sokszor láthattuk ereklyéit kiállításokon és városünnepen egyaránt. Fábry Sándor műsorában is bemutathatta a gyűjteményét.

 

Egyik nagy álma volt a kispesti kiserdő hasznosítása. Campinget álmodott ide, de az ötlet sosem valósulhatott meg.

 

Sajnos, fiával nem volt kapcsolata felhőtlen,de ennek is megvolt az oka. Végül mindenki rádöbben, mennyire rövid az élet és nem érdemes haragudni egymásra...

 

Az állandóan optimista, vidám ember, a szerető társ, apa és nagypapa mindvégig hitte, hogy hirtelen jött betegségéből felgyógyulhat. Sajnos nem így történt. Varga László Zoltán életének 64. évében április 6-án végleg itthagyott minket. Isten áldjon Varga László!


 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.