2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.54a8837d0601.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.dcdcb5131fae.jpg]

Szívvel-lélekkel

Főoldal>Közélet>Szívvel-lélekkel
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 12. 10:23
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Amit Dódity Gabriella a fejébe vesz, azt megvalósítja, nincs előtte akadály. Kispest Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje úgy érzi, nőként sokszor többet kell teljesítenie, de nem zavarja: célba viszi a jó ügyeket, tűzön-vízen át - legyen az a Határ úti végállomás vagy az Ady Endre út felújítása, vagy akár egy kóbor, sérült kutya megmentése. Határozott, nagy munkabírású, ugyanakkor érző lélek; nemcsak megesik a nehéz sorsúakon a szíve, hanem tesz is értük. Kispestet biztonságos, a törvénytisztelő polgárokat védő és emberközeli kerületté szeretné tenni.

Csinos, kosztümös nő mosolyog ránk a plakátról: Dódity Gabriella, Kispest polgármesterjelöltje. Vagy inkább a kispesti Dódity ‚Gabi’, a szomszédos utcából, ahol született, felnőtt, és ma is él a párjával. Ragaszkodik a régi szülői házhoz, amelyben édesanyja született, és ahol annyi múltbéli kincset őriz. Ragaszkodik minden apró értékhez, emlékhez, helyhez, emberekhez - ezek jelentik a gyökereit. Ezekhez kötődik, ezek adnak neki erőt ahhoz, hogy soha ne az akadályokat lássa, hanem csak a célokat, és ezért nem foglalkozik az előítéletekkel sem. Aki ismeri, tudja: hisz a jó ügyekben, és ha valamit elhatároz, azt tűzönvízen keresztülviszi.

 

Amikor négy éve nem lett önkormányzati képviselő Kispesten, hanem a fővárosi politikába került, azt mondta: semmi sem történik véletlenül.

Ha valami nem úgy alakult, ahogy azt szerettem volna, idővel kiderült, hogy mégis úgy lett a legjobb. Ha 2010- ben nem kerültem volna a Fővárosi Önkormányzathoz, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes főtanácsadójának, akkor nem tudtam volna ennyit tenni Kispestért. Sokkal többet tudtam kiharcolni így a kerületünknek, mintha itt maradok helyben képviselőnek. Óriásplakátján azt mondja, többet tett, mint a polgármester. Mire alapozza ezt? Az elmúlt időszakban közel ötmilliárd forintos fejlesztés indult el Kispesten. Csak viszonyításképp: a kerület éves költségvetése 11 milliárd forint. Ezek között van a főváros egészét érintő fejlesztés Kispestre eső forráshányada, mint például a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer, és vannak kifejezetten olyan fejlesztések, amelyekért önkormányzati főtanácsadóként személyesen is nagyon sokat dolgoztam. Ilyen például a Határ úti végállomás, az Ady Endre út felújítása, vagy az, hogy Budapest első CNG-buszai Kispesten álltak forgalomba. Ezt a Derkovits utca forgalomcsökkentése, környzetterhelése érdekében lobbiztuk ki idén tavasszal. A Tarlós István vezette főváros olyan fejlesztéseket indított el, amelyekkel a Demszky-érában senki nem foglalkozott, és amelyekben Kispest jelenlegi polgármestere fővárosi képviselőként sem ért el semmit. Hacsak annyit nem, hogy most már saját eredményének állítja be ezeket. Már hallottam olyan véleményeket, hogy kisajátítom főnököm, dr. György István főpolgármester- helyettes érdemeit. Őt idézem: a nyertes csaták hadvezéreinek neveit feljegyzi a történelem, de a csatamezőn harcoló katonákét sosem.

 

 

Mi az, amiben azonnali változást szeretne?

Mindenekelőtt a közbiztonság terén kell előre lépni. Hiába vannak felújított útjaink, járdáink, szép nagy bevásárlóközpontjaink, ha félnünk kell a zsebesektől, az autó tolvajoktól, a besurranóktól. Ma pedig elég rossz a helyzet. A térfigyelő kamerarendszerünket felül kell vizsgálni, és meg kell újítani, illetve mindenképp több járőrre van szükség a közterületen. Azt szeretném elérni, hogy az időseknek se kelljen félniük az utcán, vagy a lakásukban, és jelentősen javuljon a közbiztonság mindenhol a kerületben. Továbbá szeretném elérni, hogy a szabályokat mindenki betartsa. Ezért kezdeményeztem a közterületi szabálysértések - közterületi alkoholfogyasztás, illegális szemétlerakás - elleni bejárást a rendőrséggel és a járási hivatallal közösen.

 

Mit emelne még ki a programjából?

Fontos a munkahelyteremtés: az önkormányzatnál munkaerő közvetítő központot kell létrehozni, ahol ezt ugyanis megtették, jelentősen csökkent a munkanélküliek száma. Terveim szerint megduplázzuk a kispesti újszülötteknek járó egyszeri önkormányzati támogatást, és ingyenes nyelvtanfolyamot szervezünk a fiataloknak. Fontosnak tarom, hogy rendbe tegyük végre a Kossuth téri piacot, és visszaadjuk a kispestieknek a lezárt parkolót. Sajnos minden erőfeszítés ellenére ma is sok nyugdíjas él nehéz körülmények között; ezt nem tudom tétlenül nézni. Polgármesteri programom egyik kiemelt pontja, hogy adjunk gyógyszertámogatást a rászoruló időseknek. Ez éves szinten tízezer forintos segítséget jelent - amire a kerületnek lehetősége van, azt tegyük meg a rászorulókért!

 

Weboldalát nézve foglalkozik az elesettekkel is.

Vallom, hogy a közéletben szerepet vállalóknak a közösségformálásban is részt kell venniük, ezért büszke vagyok a Varázskaraván nevű kezdeményezésünkre, amelynek keretében évek óta beteg, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket viszünk az állatkertbe elektromos autó karavánnal, rendőri kísérettel végig a városon. Az „Adjunk a húroknak, és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncertet pedig 2011 óta rendezzük meg minden karácsony előtt dr. György Istvánnal és a Póka Egon Experience-szel; ös szesen több mint hétmillió forint adományt gyűjtöttünk össze, tavaly a kispesti idősotthonoknak is vásároltunk masszázsfoteleket.

Úgy tudom, Kispest mellett van még egy szenvedélye, az állatok.

Kiskorom óta imádom az állatokat, az első kóbor kutyát talán kisiskolás koromban vittem haza. A Fővárosi Önkormányzatban az Illatos úti ebtelepért dolgoztunk sokat; jó érzés, hogy egyik katalizátora voltam annak, hogy ez az Illatos út már nem az az Illatos út... nagy álmunk volt, hogy a telepet egy nagyobb és alkalmasabb helyre költöztessük, és módszertani, oktatási központtá fejlesszük. Ez nem valósult meg, bízom benne, lesznek olyanok a következő városvezetésben, akik ezt felkarolják. Magánemberként sosem megyek el tétlenül a bajban lévő állatok mellett. Három befogadott macskám és két mentett kutyám van. Nem titkolt tervem egyébként, hogy Újpest jó példáját követve szeretném létrehozni Budapest második Állatvédelmi Járőrszolgálatát; szeretném, ha Kispest állatbarát kerületté válna, több és jobb állapotú kutyafuttatóval és egyéb, állatbarát kezdeményezésekkel.

1997-ben kezdett dolgozni Zupkó Gábor polgármester mellett. Hogyan lehet nőként érvényesülni ebben a kemény, férfias közegben?

Vagánysággal. Az voltam mindig is. Gyerekkoromban is több autóm volt, mint játék babám. Imádok motorozni, és szeretem a veterán autókat is; régebben több találkozót is szerveztem. De a viccet félre téve, korántsem olyan rossz a helyzet, mint ahogy ez kívülről látszik. Ma már egyre több nő vállal szerepet a közéletben, és nagyon sok közöttük az igazán tehetséges politikus: fontos háttérember, sikeres minisztériumi vagy városvezető, államtitkár, polgármester. Kitartóak és szívósak vagyunk, a férfiak pedig az elmúlt évtizedekben megtanultak minket tisztelni ezen a területen is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.